Vecka 36 (35+5)

Barnet
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Vikt 2 800 gram.

Mamma
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.


Höst

Tog med mig ipoden och magen på en promenad tidigare ikväll, det var riktigt skönt!
 Men kylan och färger på träden fick mig och inse att nu blir det ingen mer sommar.
 Och om de inte kommer någon mer sommar värme så kan de lika gärna bli hösy nu på en gång! 
   


Robinson 2011

Jag är faktiskt positivt överaskad över årets Robinson tror jag ? :)
Har ju bara sett dom 2 första avsnitten men tycker ändå att det verkar bra, sen har väl inte jag så höga krav, just nu går det inte så mycket annat kul på tv:n. De enda som jag inte gillar så mycket är faktiskt Paolo, pinsamt när han skriker som han gör :P
Har ju bara svt 1,2 och tv 4 som är svenska kanaler, sen har vi ju endel norska kanaler också, men på nått sätt så är svensk tv bättre!


Krabbelurer

Jag satt och kollade runt på nätet på olika recept, mest efter mat recept. Ville hitta någon ny, kul och god rätt, för de känns som att man har 5-6 olika mat rätter man oftast gör.. så tråkigt och just nu har jag så dålig fantasi.. Iallafall jag kom på något sätt in på Krabbelurer vilket jag inte ätit sen utflyckterna på dagis, kommer ihåg att det var mitt favvo mellan mål, så jag var ju bara tvungen och testa :) Hur lätt som hellst och fortförande lika gott!



Ingredienser:
2 ägg
1½ dl socker
4½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång

Så här gör du:
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Klicka ut i smord stekpanna på medelhög värme tills bubblor bildas på ovansidan och undersidan är gyllengul. Vänd och stek andra sidan tills den är lika fin. Vänd de nystekta krabbelurerna i socker (kanel är också gott att blanda ner i sockret) genast. Man kan också ha sylt och vispad grädde till :)


Natten

Många säger att nätterna kan bli jobbiga under graviditeten, att man inte får sova och att man springer upp och kissar flera gången. Jag har haft tur som hela graviditeten än så länge sovit hela nätterna och då är de ca 10 timmar varje natt med max en kissning! Men inatt, usch vilken jobbig natt, känns som jag vaknat 20 ggr av att de gör ont i ryggen, magen el mardrömmar :/ Hoppas de bara var för inatt!

När jag tittar ut nu när jag kom upp ur sängen så är de spöregn, de verkligen vräker ner, så man får ju inte så mycket lust till något om jag ska va ärlig, men jag orkar inte en till heldag i soffan..

Vid 13 ska vi iafl möta en arbetskompis, Nina för lunch :) Så kommer iafl ut lite idag.. Vi hörs senare. puss


Många timmar i soffan

Idag har jag spenderat fler timmar i soffan än på någon som hellst annan plats.. Började med ett par timmar ensam i soffan till mitt älskade gossip girl :) Sen kom Angelika på besök, hon hade med sig bullar och kaffe som vi åt och drack i just soffan

Lite senare kom Sara och Johanna och då gjorde vi tacos som vi åt i soffan, såg 1 film och ett x antal avsnitt gossip girl i soffan :)




Fick en katt på besök som vi bjöd på skinka och lekte med, sen var även hon/han? med och mös i soffan :)



Nu har tjejerna precis gått hem och jag ligger i sängen med mannen i mitt liv <3
godnatt bloggen!


Godis

Direkt från godis skålen :)




Men har inte ätit så mkt faktiskt, tog typ 5 bitar sen mådde jag illa,
nu är jag mer sugen på mat än på sött!
Så nu efter 3 avsnitt Gossip Girl blir det matpaus, får se vad vi hittar?


Gossip Girl

Ett tag var jag helt besatt av Gossip Girl, men av någon anledning så kom jag av mig i slutet av säsong 3?! Nu har ju dessutom hela säsong 4 kommit ut också, så min dag idag blir faktiskt tillsammans med folket i just Gossip Girl och en stor godispåse från Coop :)


Fredagen

Min dag igår var väldigt bra! :) Började med en skön sovmorgon som alla andra dagar nu mer, men de är väl bara och passa på medans man kan. Sen blev det frukost i soffan till en film, The Rebound.

Lite senare på eftermiddagen så kom Sara och Johanna och plocka upp mig och vi åkte bort till Angelika för lite våffelmys och skvaller :) Fick en jätte fin födelsedagspresent av tjejerna, en silverring med små diamanter på, fick även ett presentkort så jag kan gravera in bebisens namn sen när den är ute och vi vet vad den ska heta, dom är så påhittiga!



Senare på kvällen förflyttade vi oss hem hit för middag, blev en sen middag, tror klockan han och bli typ 22 innan vi fick avnjuta mästerkockens (patrik) oxfile :) Till de ordna vi med flötegratinertpotet, saus och grönsaker! Smakade riktigt gott! Sen förflyttade vi oss till soffan i den matkoma vi var i för att se en film, det blev The Mechanic. Vid halv 4 tror jag tjejerna åkte hem och då kan jag lova att jag somna med en gång! :)


Myskväll

Slowmotion tempo här hemma ikväll, både Patrik och jag är lite små sjuka, förkylda! Vi har ätit hemma gjorde hamburgare och slappat i soffan hela kvällen. Nu märks det att hösten är precis runt hörnet, mörkt och kallt om kvällen..
så vi har ljus tända i hela lägenheten och tillomed eldat lite i brasan :) myspys ♥
nu ser vi parlamentet!


Patrik värmer sig framför brasan efter en dusch :)


Magbild

Lovade ju att jag skulle lägga upp en magbild igår, men glömde helt bort det. Mamma 60 mil bort vill ju så gärna se, så jag tog en nu precis innan jag gick till affären :)


Ellos

Är du medlem hos Ellos får du nu 40% på valfri vara + fri frakt! Perfekt tänker jag :) Sitter inne och kollar nu, kan ju inte bestämma mig för vad jag ska beställa? Man kan ju såklart beställa mer än en vara, men vad behöver jag ? Känns som om man bara beställer för att beställa :)Mest troligt är väl att det blir något till mig själv eller till bebis. Väljer iafl mellan:





Adidas dressen i svart/guld har jag en precis likadan,
så de skulle va kul och matcha varandra :)


Hemma

Nu är jag hemma igen! Johanna och jag var uppe sent inatt, tror klockan blev närmare fyra.. eller jag somnade liiite innan, missade slutet på filmen :p men slutet var endå inte så bra tydligen, hehe ..

Frukosten/lunchen på stan blev en pizza på Ciao Bella :) så nu är jag propp mätt.. Patrik och jag som skulle göra egna hamburgare idag när han kommer hem från jobbet, han kommer om bara några minuter.. blir nog bara han som får äta :p

Med mig hem från stan fick jag ett par leggins (de enda jag kan ha nu), 2 linnen och en tunn oversize tröja.. vill inte köpa för mkt stort nu på slutet, men så trött på att gå i samma gamla kläder hela tiden!


Frukost

Vi vaknade ganska nyss, jag o Johanna .. Sov hos henne inatt. Nu blir det rallyfart igenom duschen för att äta frukost på stan :)

Vecka 35

Barnet
Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt 2 600 gram.


Mamma
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Pappa
Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

och så lite hur jag känner:
Jag känner inte så stor skillnad från förra veckan faktiskt, men däremot så tycker jag tiden springer iväg! Hade de inte varit för apparna jag har på mobilen så skulle jag inte ha koll på vilken vecka jag är i :) låt tiden springa på ett tag till! har inte tagit någon bild idag, så de kommer imorgon :)


Sommar 2011

Jag rensade Patrik's och min mobil på bilder/klipp från sommarn ..
fanns endel fint och kul, så gjorde en liten film :)


Bra dag

precis kommit hem från vårat restaurang besök på Egon :) kan typ inte röra mig för att jag är så mätt!
innan vi skulle ner och äta så gick vi en sväng på sentret, jag hade nämligen sett ett par höst/vinter skor jag skulle köpa.. men dom fick jag int köpa för patrik, han köpte dom istället, världens bästa kille :)
fick även den här Michael Kors klockan, som jag älskar! tack för en jätte fin dag.  



Sen morgon

Idag blev det en lång sovmorgon, vi som igentligen skulle gå upp hyffsat.. men Patrik är ledig idag så vi drog ut på det lite :) Jag har inte ens fått i mig frukost än, men håller på och göra mig färdig för att åka och handla och gå en sväng på sentret här på jessheim :)

Ikväll blir de middag på egon för en som fyller år ;) puss!

Personalfest

Kom precis hem från våran personalfest som vi har haft tillsammans med 2 andra hotel, kände att jag inte kunde va kvar längre, min rygg höll på att gå av och nu var de ändå bara slutet kvar, dricka och dans! Jag känner väl kanske att de inte gör så mycket om jag viker undan då :)

Men de har varit jätte trevligt hela eftermiddagen kvällen, vi samlades redan vid 16 för lite mingel och lekar, mitt lag kom faktiskt 2a :D sen vart de grillmat och ännu mer mingel. Vid 21 tiden öppna dom upp delen där de skulle fortsätta kvällen ut, de var liveband och riktigt mysigt där inne men jag orkade inte mer..

Det var riktigt skönt och komma hem och lägga sig på sängen kan jag lova! Så ligger här och vilar mig innan jag ska hämta dom andra på festen, får agera privat taxi :) Hoppas ni har haft en fin lördagskväll!


Godnatt

Klockan är sent, nu blir de att borsta tänderna och krypa ner i sängen :)


Soul Surfer

Ikväll har jag sett ytterligare en film, har blivit mycket filmtittande för mig i det sista men den här var verkligen så himla bra! Även den här är verklighetsbaserad!
Filmen handlar om en ung tonårsflicka som surfar och försöker samla mod till att våga ge sig ut i havet igen efter att ha förlorat en arm i en hajattack.

 Det gick inte många minuter in i filmen innan de första tårarna rann och fortstte sen resten av filmen, man blev verkligen berörd! En sorlig film men endå så himla fin och lycklig! Se den!




Ny dator

Patrik och jag har ju haft en gemensam dator innan och så har jag haft min lilla mina pc vid sidan,
men den datorn vi hade tillsammans var inne på sin sista refräng, blev alldeles jätte varm när man haft på den en stund och så var man tvungen att ha strömkabeln i eftersom batteriet hade gått sönder.. så idag åkte vi och köpte oss varsin ny dator :)

Jag vet inte ritigt vad för någon jag köpt, ser att de står acer men mer än de vet jag inte ;)
bara betala och se glad ut, känns bra än så länge iafl!


Jordemor

Idag var jag hos jordemor Therese för sista gången, hon ska nämligen sluta och börja jobba på ahus barselhotel, för er som inte vet vad de är så är ahus alltså sjukhuset som jag ska föda på, barselhotel (se länk) är dit man flyttas bara några timmar efter man fött om allt gått bra och man inte får komplikationer, de är som ett hotel där man får eget rum, alla har badkar, tv och stor säng. Man får hjälp med de man behöver och man kan ringa på personal och så, men man är lite mer för sig själv och har inte lika mycket personal runt omkring en. Där får även pappan sova över..
Skulle de uppstå komplikationer med mig el med barnet så hamnar man på barselavdelning på sjukhuset, de är mer som bb i sverige, fast här delar man rum och pappan får inte stanna på natten.  Så jag hoppas ju på att allt går bra och att vi hamnar på hotelet, och att jag kanske träffar Therese där för hon har verkligen varit super gullig :)

Iafl så såg allt bra ut, idag hade jag inga äggvite ämnen i urinen, bebisen's hjärta slog 138 slag i minuten och mitt blodtryck var som de skulle :) Sen skulle vi mäta magen, dom första 2 ggr jag var där så låg jag lite under kurvan, sen har jag följt den där kurvan ganska precis hela tiden till idag, idag låg jag där man ska ligga i ca v 37, alltså sf mått 33 .. min första tanke var "hjälp jätte bebis på G" .. eftersom patrik var en vacker klump på nästan 5 kilo så är de väl inte omöjligt :) men hon sa att de inte alls behövde betyda att bebisen var stor, hon kände att de var rumpan som låg väldigt högt upp på ena sidan men att de var gott om plats på andra sidan så de ska nog inte va någon fara, än iafl :) hehe Så bebis ligger alltså nu med huvud ner och rumpa upp.

Tiden går sakta men säkert, nu är de bara 43 dagar kvar :))

Myskväll

Var i affären och handlade för en myskväll, det blir tacos! har även gjort en liten dessert till mina små gullisar :) ska försöka hitta en bra film, en komedi så man får skratta riktigt ordentligt! Vi har en grej och fira, men den är hemlig en liten stund till, puss


Kungabarn

Vet ni, ja det vet ni kanske.. men jag tycker de var kul och de kom som en nyhet för mig när jag läste det på Ebba Von Sydows blogg :) Daniel och Viktoria ska få en liten baby, i Mars :) Gud va kul, jag tycker faktiskt att dom är riktigt söta ihop! Först bröllop i sommras och nu barn, allt på samma gång, och fort gick de :)


Bad teatcher

Sitter här i soffan i handuk sedan jag duschade, har precis ätit frukost och sett klart en film jag somna ifrån igår, bad teatcher.. den var helt ok.. hade förväntat mig lite mer med tanke på att Justin Timberlake och Cameron Diaz är med i filmen, men helt klart värd att se :) Patrik jobbade sent inatt, kom nog hem vid 03:30 tiden så han sover fortförande, men jag ska nog smyga in och väcka han snart så han hinner va lite vaken innan han ska på jobb igen. Annars idag tror jag inte de händer så mycket här hemma? Vi får se.. ha en bra dag :)

Film

Det har blivit en hel del film i de sista och jag har faktiskt tyckt att alla varit bra! 2 av de senaste filmerna jag sett är En blomma i afrikas öken och The Roommate, två helt olika filmer och bra på så olika sätt.


En blomma i afrikas öken (Desert Flower)
Är en självbiografi! Man får följa Waris från att hon är liten flicka som levde som nomad i Somalia tills att hon är vuxen och arbetar som internationell fotomodell. När Waris är tretton år bestämmer hennes pappa att hon ska gifta sig med en femtio år äldre man. Då rymmer hon. Hon flyr barfota över öknen och överlever mirakulöst både vattenbrist och hungriga lejon. Så småningom hamnar hon i London där hon upptäcks för sin stora skönhet och gör stor succé som fotomodell.



The Roommate
Sara studerar på college där hon delar rum med en annan Elev, Rebecca. Till en början är allt normalt, men saker och ting förändras!




Ny väska

Den här väskan fick jag av min kille i helgen :) Jag har ju letat lite efter en skötväska, men inte hittat någon jag tycker är fin, den här är ganska stor och jag får plats med både babygrejer och mina vanliga grejer! Perfekt.


Vecka 34



Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

 

Och så lite hur jag känner:

Det är verkligen en så himla ortoligt mysig känsla och veta att man har sitt/vårat barn i magen, de kan man inte ens beskriva! Men nu allt som magen blir större så känns de att kroppen börjat tycka de är jobbig, ligga, sitta och stå kan faktiskt va jobbigt bara de, vända sig i sängen gör man ju inte bara i ett svep längre! Jag känner tryck upp mot bröstet, nätstan jobbigt att andas ibland, och den lillas sparkar är ganska hårda nu, och sparkar hon inte så sträcker hon på hela sig så magen får en helt annan form :) Hur som hellst så är de super mysigt, men jag börjar känna mer och mer att de skulle va mysigare och ha dig på utsidan nu♥


Hungrig

Nu väntar jag på Johanna så vi kan gå ut och äta! Min mage ropar MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT liksom :)


Kvällen

Kvällen spenderades hemma hos Bård, vad kan beskriva de bättre än bilder ? :)












Babyshower

Precis när allt bakande var klart och jag sprang runt här halft naken så plinga det 311 ggr på dörren, när jag öppnar så är de 3 supersöta tjejer som står där och skriker "BABYSHOWER" .. Jag vart så överaskad! Fick ett paraply fyllt med presenter och blöjor :) Så fint allt, tack! Sedan var det smaka bajset leken, blöjor fyllda med olika bajsar (choklad)som jag skulle gissa vilken sort :D så påhittiga. Sen vart det massa fika och mys ute i solen! Jag vet inte om jag fick fram de, men jag vart så himla glad att ni gjorde de för mig, tack tjejer! :)


Paraplyet som var fyllt med paket och blöjor :)


Hur söt var inte den här outfiten då? :)


Tre hjärtan !

Baka

När jag vakna igen efter mina lilla powernap imorse så var de så fint väder och man vart liksom så glad i hela kroppen :) Då vart Patrik sugen på kanelbullar så jag gick in tilll affären och köpte allt som behövdes och börja baka. Medans bullarna jäste så tyckte Patrik att vi kunde passa på och baka lite mer när vi ändå var igång så då gjorde vi en plåt med chokladmuffins :)




Godmorgon

Oj va det var svårt och komma upp idag, hade tid hos läkarn 08:30, tror jag gick upp 40 minuter innan men var där i tid endå, man hinner alltid på något vis. Som jag trodde så blev jag sjukskriven ytterligare 2 veckor.. skulle förvåna mig om jag sen jobbar min sista vecka? men vi får se.

Igår efter att jag skrev det sista inlägget så blev det inte alls bara lugnt, vi tog oss en runda på sentret som hade nattöppet till 24! Där vi inhandlade lite nytt på åhlens till lägenheten, kuddar, ljus och en duk. Patrik fick med sig en höst jacka hem också :) Sen satt vi uppe ett tag till efter de.. kanske därför jag var lite extra trött imorse :)

Nu ska jag slänga i en hårfärg i håret och sen ska jag nog krypa ner hos min varma kille i sängen och sova nån timma till :) Puss


Dagen

Precis ätit lite mat tillsammans med Patrik, hans spagetti och köttfärssås! Nu sitter vi här i soffan med varsin dator och nördar lite :)



Tidigare idag träffade jag Johanna på stan och kollade lite i affärerna och tog en lång lunch.
 Så mycket mer har jag inte gjort idag.
 
Imorgon 08:30 ska jag tillbaka till läkarn för och se om jag blir förlängt sjukskriven 100% eller om jag ska jobba 50%, vi får se .. Om de blir som så att jag ska jobba så är de bara 2 veckor kvar tills jag går hem på "mamma permision" eftersom jag bara jobbar varannan vecka!  


Mat

Storstädat hela lägenheten, handlat och stoppat in en oxfilé i ugnen :) snart blir de mat här! Har fyllt upp med lite godis och chips om de är någon som blir sugen till kvällen? ;)

Min älskling

Mitt hjärta kom hem tidigare från jobbet idag och kröp ner hos mig i sängen, men jag kunde inte somna om.. När jag kom ut i köket så står de en vit orkidé på bordet med ett litet kort " Älskar dej, du är bäst! / Din Patrik" :D Jag älskar vita orkidéer, finaste blomman jag vet, sen är de så kul med överraskningar också! Jag blev iallafall väldigt glad! De är ju han som är den bästa och jag älskar honom mer än allt allt allt annat!♥


Sol/Regn

Vi var uppe sent igår, Robin var här och de spelades manager och Xbox :) eller inte jag, jag pillade med lite annat på datorn. Iafl eftersom de vart sent vart de sovmorgon på mig idag, till ca 12! Men när jag vakna så var de jätte fint så jag satt ute i bikini och åt frukost, sen vid 13 ca kom Patrik hem och vi bestämde oss för att åka till Maurafallen ( en flod/vattenfall), vi plockade upp robin på vägen också men när vi kört typ 5 min så börja de regna :/ så åkte tillbaka och tog en lunch på stan istället :) Nu är vi hemma, ska ta en powernap och just nu hör jag hur åskan är precis över, inga små knallar precis :p ikväll blir de film, hangover 2, vi har inte sett den än :) ciao

köpbarnvagn.se

beställt lite saker från köpbarnvagn.se, så bra att man kunde få de direkt till Norge :)
beställde lite andra småsaker därifrån också, men inget kul för er och se kanske?
nu är iafl de mesta klart för bebisen, de större sakerna iafl..




Just go with it

Såg precis klart den här filmen :) älskar sånna här filmer!

DjungelGeorge

Nu på tv 4 :)


Lördagskväll

Denna Lördagskväll skulle lika gärna kunna vara en Tisdagskväll, har inte gjort något speciellt alls, var och hälsade på Patrik på jobbet en sväng förut :) efter de har jag bara varit hemma, finns inte så mkt och göra här hemma för efter att ha gått hemma i 4 dagar så har jag gjort de mesta så som städ och sånt ... Nu har jag iafl gjort mig en äggröra som jag ska äta medans jag kollar tv.. hoppas ni har en trevlig Lördagskväll ! Puss


Paket

När vi kom tilbaka till Norge så hade jag fått ett brev om att jag kunde hämta ut en babybox på Apotek1, idag när jag kollade brevlådan så låg de ett brev från Libero, så idag när jag var nere på stan hämtade jag min andra box, lite olika tester på bl.a blöjor, krämer, oljor och våtservetter :)
Dessa boxar får man genom och bli medlem på olika sidor bl.a Libero och Apotek1.



Fick två liknande paket när jag var i Sverige också av min söta kompis :) Så spännande och öppna och se vad som är i :) Tack!


Kurs och regn

Tidig morgon idag, klockan ringde redan 07:20!! Tidigaste jag har gått upp på flera veckor. P och jag åkte till läkarn för att lämna ett nytt urinprov, de tog 3 minuter så var de klart, dom skulle ringa tillbaka men de har dom inte gjort? Så antingen var de väl inget eller så ringer dom kanske på måndag? vi får se.

Sen åkte vi vidare till helsestajonen för en "förberedande kurs inför födsel" där min barnmorska gick igenom de viktigaste inför födsel och barsel tid (tiden efter).. Vi var 5 olika par, så de var nog något liknande dom där föräldragrupperna i Sverige :) Det var intresant och lite läskigt.. säkert lite nyttigt.

Var färdiga där vid 14 tiden och då åkte vi ner till sentrum och åt lunch, kollade runt lite i några butiker och sen hem för en snabb powernap, sen var de dax för P att åka och jobba, då fortsatte jag min powernap lite längre :)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på? Tycker Johanna kan komma hem från sin semester nu! Just nu utanför mitt fönster ser de ut så här, grått och regn.







Polarn O. Pyret

Idag fick Patrik med sig en påse med lite blandat i olika storlekar :)








Magen


Magen för två veckor sedan, vecka 30 ♥



Magen idag, vecka 32 ♥


Ni får ursäkta så dåliga bilder, men jag är varken fotograf el har en bra spegel :)

Besök hos läkarn

Idag efter jobbet så hade jag tid hos min läkare för kontroll, lämnade urinprov, blodprov och vägde mig först på labbet och sen in till läkaren för att mäta magen, ta blodtryck och höra på lillans hjärta :) Slår som bara den, ca 148 slag i minuten och full rörelse där inne, läkaren försökte också känna om hon fixerat sig, men nej de har hon inte, men de var visst lite tidigt för de än, så de kommer nog :)

Angående urinen så var de tydligen äggviteämnen i det, så ska tillbaka på fredag och lämna urin igen, men hon sa att de är bäst om man lämnar morgon urin (de första liskom) men de är lite svårt och hålla sig en hel natt på jobb :P Sen prata vi lite om hur jag mår annars, jag mår ju bra, men berättade för henne att jag har känt som tryck i nedre delen av magen/ryggen och att magen blivit precis stenhård dom här dagarna jag jobbat så tyckte hon inte de var någe bra att jag fortsätter och jobba natt, som hon sa så är de ju inte så bra att jobba natt, speciellt inte efter vecka 28.. och nu när jag känt av lite i mage/rygg så tyckte hon att jag ska ta de försiktigt, "vi vill ju ha kvar bebisen så länge som möjligt inne i magen" som hon sa och de är ju helt sant, så fr.o.m idag är jag 100% sjukskriven i 2 veckor och efter de så har hon sjukskrivit mig 50%, så ska alltså testa om 2 veckor och jobba lite gran, men känns inte de bra så ska jag alltså va hemma helt till bebisen kommer .. de känns lite konstigt, men man vill ju inte göra något som inte är bra för bebisen ..

Ja så att så ligger de alltså till just nu, så idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, fick lite lust på någon disney film så ska nog se pocahontas :) vi hörs senare! puss


Middag kl 07:30

Stämmer! Natten var lång och tung! Nu är jag precis dödhungrig, koka pastan koka, snabbare!

Gravid Cravings

Har haft endel saker genom graviditeten som jag blir så himla sugen på! Det har varit Knäckebröd med ost, gurka, och aromat ... husmanskost ... twister ... melon ... sura saker som citron, vinbär och omogna äpplen ute i trädgården :) haha

just nu är de nektariner och morötter :)


Hemma

Nu är vi på plats i Norge, hemma hos oss själva :) Så skönt och ha packat upp allting och lagt allt på sin plats, efter att ha bott 4 veckor i en resväska var de riktigt kul och fixa i skåp och garderober, allt på sin plats och nu är allt tillomed vikt prydligt och fint, får se hur länge jag kan hålla de ? :) hehe

Idag har vi inte gjort så mycket, varit på Nav och fyllt i papper om föäldrapengar och sånt där, varit på posten och försökt få fram något vettigt om Fridas telefon som fortförande är på vift. Sen var vi och handlade och på apoteket också :) har faktiskt varit ganska fint väder här idag, inte lika fint som jag förstår att de har varit i Västervik, man får ingen ångest av att veta att man ska till jobbet när folk ligger ute och solar och gottar sig :p men men de går ju de här med. Ska jobba inatt, så börjar om 2 timmar :) så nu ska jag ligga lite till på soffan och sen åka till jobbet och pussa lite på min man som är där nu men snart går hem.. den här veckan jobbar vi om varandra helt så jag längtar till nästa vecka :) puss


Hemma

Nu är vi på plats i Norge, hemma hos oss själva :) Så skönt och ha packat upp allting och lagt allt på sin plats, efter att ha bott 4 veckor i en resväska var de riktigt kul och fixa i skåp och garderober, allt på sin plats och nu är allt tillomed vikt prydligt och fint, får se hur länge jag kan hålla de ? :) hehe

Idag har vi inte gjort så mycket, varit på Nav och fyllt i papper om föäldrapengar och sånt där, varit på posten och försökt få fram något vettigt om Fridas telefon som fortförande är på vift. Sen var vi och handlade och på apoteket också :) har faktiskt varit ganska fint väder här idag, inte lika fint som jag förstår att de har varit i Västervik, man får ingen ångest av att veta att man ska till jobbet när folk ligger ute och solar och gottar sig :p men men de går ju de här med. Ska jobba inatt, så börjar om 2 timmar :) så nu ska jag ligga lite till på soffan och sen åka till jobbet och pussa lite på min man som är där nu men snart går hem.. den här veckan jobbar vi om varandra helt så jag längtar till nästa vecka :) puss