Veckobrev

Det är fredag och helg. För mig blir det inte så mycket skillnad då jag jobbar hela helgen.

Var inne på min mail precis, där låg ett Veckobrev från dagis och endel bilder :) kul och se hur hon har de om dagarna när jag inte är med, tycker jag :p


Bada

Just nu sitter jag på badrumsgolvet och håller Livia sällskap, hon sitter i badet, hon är helt galen i att bada.

Hör hon att man sätter på duschen kommer hon i full fart och blir galen om hon inte får va med. Så nu har de blivit en rutin att bada varje kväll, de behövs ju i och för sig också, hon har ju mat överallt oftast.

Snart ska hon få krypa i säng och jag ska umgås lite med min karl innan jag hoppar på min 4e jobb natt, sen är de "bara" 3 kvar.. Full rulle här hemma kan man säga :)

">


Ajaj

I morse tog Livia sitt första dyk, inte i poolen och inte i havet... Nej nej, från soffan och rätt ner i mattan. Som en skruvad ostbåge med jävla bra studs i! Det var bland de värsta jag varit med om! Ett gallskrik och blod från munnen, pannik, va hände liksom?

Allt gick så fort, jag blev så chockad och börja gråta. Hon fick en liten svullen överläpp, men annars inget synbart. Var lite rädd för hjärnskakning men det blev nästan lika fort bra igen som tur var. Har pratat med dem på legevaka och dom tyckte jag skulle va hemma med henne ett par timmar innan hon kunde gå till barnehagen.
Men nu är hon på plats i barnehagen och allt verkar bra, när jag tänker efter nu var de kanske inte så farligt, men rädslan som uppstår :/ den vill ingen va med om.

Nu är jag ganska trött då jag jobbat natt, så de blir förhoppningsvis ett par timmars sömn. Puss


Update

Okej, vad som har hänt sedan i onsdags är en hel del :) så pass mycket att jag inte prioriterat bloggen.

Livia gick hela onsdagen och torsdagen i barnehagen, helt själv :) allt funka så bra! Fredagen fick hon dock va hemma pga av snorig näsa och feber. Men idag är hon tillbaka. Jag börjar inte jobba för ens ikväll, men lämnade henne vid 10 och ska hända henne vid 14 tiden, kul för Livia och bra med lite effektiv tid för mig :)

I onsdags fyllde jag år, fick massa fina kort skickat till mig, massor gratulationer både på fb och telefonen, tack :) på kvällen så ville Patrik ta med mig ut och äta, så Johanna passa Livia medan vi gick ut och åt, blev även överraskad av Dawa och Wilde som joinade bordet med presenter :) så jag hade en jätte bra dag!

På torsdagskvällen kom Stoffe och Paula. Så helgen har vi spenderat tillsammans med dem :) vi har ätit massa gott, vart iväg på saker och myst på kvällarna.. Helt perfekt! det har verkligen varit jätte trevligt! Kan inte alla våra vänner och familjer bara flytta upp hit? Så kan vi ha de såhär trevligt varje helg? ;)

Igår, söndag, så åkte våra vänner hem, vilket såklart var jätte tråkigt. Men vi får snart besök igen och de ser vi fram emot :) eftermiddags kvällen vart de fika här hemma och ytterligare mer paket till mig, bortskämd! Efter de vart de film hos Johanna och Angelika, jag bajsa typ på mig för att jag var så rädd. Vid tolv tiden somna jag som en stock i sängen med världens bästa kille <3

En liten summering av helgen, nu ska jag försöka få lite gjort här hemma medan jag har alla armar och fötter fria från min lilla korv :)


Sleepy

Livia sover fortfarande, vi som ska va i barnehagen om en timma! Kanske jag borde gå upp iaf ? :)

Eftermiddagen igår gick bra, Livia var själv i barnehgen flera timmar.. Så idag om de går bra ska jag bara gå dit och lämna henne, vi får se :)


Lillan

Nu är min lilla plutt ensam i barnehagen och jag är hemma och sitter på soffan, hade tänkt passa på och städa men de hade visst redan min karl gjort :))

Så nu ska jag va hemma tills Livia har ätit lunch, då ska jag tillbaka och söva henne i vagnen, sen hem igen för att sen hämta henne vid 14 tiden :)


Barnehagen

1a dagen i barnehagen idag. Det gick väldigt bra, vi var dör hela förmiddagen, var med på samling, lek och lunch. Efter lunch gick vi hemåt, de var en trött Livia, somnade sittandes i vagnen :p

Imorn kör vi lite längre dag och jag ska hålla mig borta till en viss del, hon ska även sova lunch där imorn :)

Min duktiga lilla flicka, va fort de går...


Morn!

Vid 8 tiden somnade Livia igår.. 08:40 vakna hon och ville gå upp idag. Låter ganska bra ju? Men om jag lägger till att hon gråtit 8 gånger och velat ha nappen + ätit en gång så förstår ni min huvudvärk idag? Jag vet en som iaf kommer napa tillsammans med henne vid 12 tiden ;) Patrik får lite sovmorgon då han kom hem sent från Karlstad.

Idag hänger regnet i luften så jag vet inte helt vad som händer, en tur på stan blir det iaf, har lite kläder jag ska lämna tillbaka. Sen får vi se? Puss


My everything


Fredag

Livias och min favorit, pappsen Patrik har åkt till Karlstad. Så vi har haft en fredagskväll för oss själva, inte helt själva för Johanna och Angelika kom förbi och åt lite tacos med oss :)

När dom hade åkt så lekte jag puss leken med Livia, den går ungefär ut på att mamma ska försöka få så många pussar som möjligt medans Livia kryper så långt ifrån mig som möjligt :p hehe men hennes pussar är så goda, min lilla polkagris!

Nu har jag städat upp här hemma och ska med gott samvete krypa ner i sängen med en bok. Godnatt!


Personalfest

Kul och lyckad fest igår :)


:)

Nu sover våran prinsessa och jag ska passa på att laga lite lunch till oss :) det får bli något enkelt, typ pasta carbonara, både Livias och min favorit mat.

Till kvällen blir de personalfest, äntligen hittat något att ha på mig, om jag inte hinner ändra mig igen? ;)


Slottsparken

Klockan är strax efter nio och jag ligger redan i sängen. Jag har sagt så många gånger i de sista att "ikväll ska jag gå och lägga mig så fort Livia somnat" men de har hittills aldrig blivit av, men ikväll är jag nästa där, hon har väl sovit i ca 1 timma nu. Men jag känner att jag behöver verkligen de efter många nätter med allt för lite sömn.

Idag har jag och Livia varit inne i Oslo och träffat Lotta och Emelie. Vi har suttit i solen i slottsparken hela dagen, det har varit helt perfekt väder för de. Fikat, pratat och bara kollat på folk :) Det var så härligt och få träffa mina fina tjejer igen, det tar ju allt för lång tid mellan gångerna, alltid!


Måndag

.. Och ny vecka! Jag känner mig helt frisk, lite trött bara men det kan ju vara för att det är tidig morgon ohc för att jag varit uppe ett par gånger inatt pga Livia. Hon har börjat sova så oroligt om nätterna, jag hoppas de bara är tillfälligt.

Den här veckan är de bara en natts jobb, och de är inatt. På torsdag är de personalfest med tema "hippie".. Så jag måste börja fundera på outfit till de, kul men svårt.

Ska bli fint väder idag så jag hoppas på att vi kan vara mycket ute Livia och jag. Patrik ska ju snart åka och jobba så honom ser vi inte förens till eftermiddagen.

Just nu, Livia har fullt upp med alla leksaker och barntv. Ganska skönt att hon kan roa sig själv korta stunder ibland :)


Post

Idag låg de ett brev i lådan till Livia.
Det innehöll en skiva med de vanligaste barn sångerna.
Så här glad blev hon :)
 
 
 
Tack till gammel mormor och morfar :)

Helsestajon och legen

Kl 10:00 var vi på Helsestajon med Livia. Allt såg bra ut och så. Nu väger hon 10,3 kilo och är 79cm lång. Så ho är en lång bebis.

Direkt efter de åkte jag till legen pga min hals som gjort ganska så mycket ont de sista dagarna.. Streptokocker! Så nu har jag fått apocillin :) skönt, då är de nog snart bort.

Livia ligger och sover och jag ligger på soffan och gör inget allt, fy va slö man blir av febern.


Slut på semestern

Idag börjar vardagen på riktigt. Både Patrik och jag börjar jobba idag, jag jobbar natt och Patrik har redan åkt iväg. Så nu sitter jag på golvet med min lilla loppa och leker :) Vet inte riktigt vad vi hittar på idag? Träffa Angelika blir det nog iaf :)


Liza Marklund

Under semestern så började vi se 2 av de filmer som dom gjort av Liza Marklunds böcker, nobels testamente och prime time.. Idag såg vi dom två sista som kommit ut, studio sex och röda vargen, väl värda att se! Nu ligger jag i sängen som ett litet barn och väntar på Patrik som sitter kvar ute i soffan och ska se lite mer av OS.


Epplekake

Koooos


Jessheim

Efter lite dryga 5 veckors semester är vi nu tillbaka hemma i Norge, resan hit igår tog 7,5 timmar. Med en liten i bilen så gick de faktiskt förvånadsvärt bra.

Nu har vi haft en slö morgon här hemma, men de börjar bli dax och komma igång, Vi ska ta en promenad ner till stan.. vi märkte igår när vi kom hem att de finns vissa saker som måste säkras här hemma nu när Livia kryper runt och pillar på ALLT :)