Powernap

Om allt är som de brukar så sover nu Livia sin 3e och sista powernap för dagen. Nästa gång hon ska sova är de för natten och i sin säng :) jag vågar aldrig hoppas på att de ska gå smärtfritt för då lär de ju inte göra det.

P är och tränar nu, när han kommer hem så är de min tur :) på onsdag morgon ska vi gå tillsammans medans Livia får va på barnpassning, så himla bra att dom har det! Då har man ingen ursäkt att inte kunna träna.


Snö?

När vi imorse vaknade så vaknade vi upp till snö, de har kommit en hel del snö under natten/morgonen. De senaste dagarna har det varit så härligt vår väder så nu är man inte speciellt sugen på snö. Vart en kortis promenad för mig och Livia denna morgon, nu ligger hon fortfarande i vagenen på baksidan och sover.

 Nu blir de och plocka lite här hemma för att sedan se ett avsnitt av Gossip girl, har inte sett förra veckan avsnitt än och imorgon kommer det ett nytt :)


Mellomys

Nu är de helt karl fritt här hemma, jag Angelika och Linn sitter i soffan och Word feudar samtidigt som vi kollar på melodifestivalen :) vi har ätit god mat och goda bullar som Angelika och jag bakade tidigare idag!

Ikväll somnade Livia i sin säng på fem minuter :) vi får väl se hur natten blir? Natten som till idag var inget jag vill göra igen.. Men de är bara ta de som de kommer. Bye


Frissan

Nu ska jag få på mig lite kläder och springa upp till frissan, har tid vid 12. Tror jag ska låta henne ta en bra bit, kanske typ 7 centimeter? Men de de får man inte säga till henne för då tar hon 12, jag säger att jag bara vill klippa topparna, typ 4 centimeter? Alla frisörer tar alltid för mkt!!

Vet ni om att min skräck att gå till frissan är typ lika stor som för många att gå till tandläkarn! Men jag kände att efter sådär 1,5 - 2 års frisör uppehåll så kan de nog behövas? :)

Hejs


Castello

Hello, sitter just nu med Livia och min syster på castello och vi har precis druckit varsin jordgubb/mango smoothie :) jag har bokat klipp tid tills imorgon, de kan behövas, kommer inte ihåg sist jag klippte mig. Nu ska vi gå vidare och kika lite i butikerna :)


Foton

Pillat lite med Livias album idag, går sakta men säkert framåt.. Jag vill ju klistra in alla bilder jag framkallat, men kanske kul om de får plats lite mer än dom 3 första månaderna av hennes liv, Får spara lite plats åt framtiden :) 


image description


<3 älskade du

Måste få skryta lite över min karl här hemma,
han är bäst på att skämma bort mig :)


Nybakat


Havrebullar


5 dl vatten
50 gram jäst
3 msk oliv olja
1 msk sirap
1,5 tsk salt
3 dl havregryn
Ca 10 dl vetemjöl
Linfrön

Super lätt och asgoda!
Värm vattnet till 37 grader och blanda med jästen.
Blanda sedan i allt annat, sist mjölet.
Låt jäsa i 30 minuter under duk. Baka sedan ut till ca 16 bullar
och låt sedan jäsa ca 30 inuter till innan du stoppar in dom i ugnen på 225 grader i 12 minuter!

Jag penslade dom med vatten och strödde lite havregryn på också :)


Kommentarer

Anledningen till att vissa inlägg på bloggen inte går att kommentera är att jag skriver från blogg.se app. Men dom inlägg jag gör från datorn går att kommentera, dom försöker dock att fixa problemet, så vi får hoppas de löser sig snart :)


Zara

P har fyllt upp Livias garderob med bl.a. dom här finingarna :)


Wihu!

Jag vet inte om jag nämnt att vi sagt upp våran lägenhet? Det har vi iaf och nu idag ringde dom Patrik och berätta att vi fick den som vi var och kollade på i fredags, den som vi hellst ville ha. Så första april flyttar vi :)

Det ligger lite längre från stan men man kan fortfarande gå och så ligger de närmare mitt jobb och jätte fint vid en sjö. Så får Livia ett rum också, så jag hoppas det blir bra!






puss och dreggel, mums!






Mitt lilla blåbär

Inte lätt för en liten plutt och äta fint och defenitivt inte lätt för hennes mamma och försöka få in allt i munnen på ett snyggt och smidigt sätt :) Till en början såg de mest ut som ett lite för mörkt val på läppstifft men de ändrades fort!


     


Fredag

Denna fredags kväll ligger jag redan i sängen.. Har så ont i magen! Vet ni varför? Jo för jag tryckte i mig halva min godispåse på 30 sekunder typ, gör inte så!

Har haft en bra dag idag annars, lunchat med Angelika, Johanna, Linn, Patrik och Livia :) ätit tacos och tikki masala.. Tränat och varit på visning på en ny fiiin stooor lägenhet :) hoppas vi får den vilket jag inte tror :/

Nej dags att sova! Mitt bästafredagsmys är denna pudding!!


Från tv soffan

Kollat på halv åtta hos mig, Sveriges mäster kock och nu fuskbyggarna.. Det är Livia som håller i dosan ikväll :)


Onsdag

Hello :) Natten till idag var inte den bästa, hon sover som en vilding kan man säga, gnäller om hon ligger i sin säng och tar man över henne till oss så far hon runt och vevar med armarna, så mellan 01 -06 låg hon vid mig och störde hehe, sen fram till 08 fick patrik ta över, den var de bara att gå upp! 

Trots en dålig natt så känner jag mig ganska pigg :) Ska börja med lite mat tänkte jag? Vad ska man äta? Ge mig förslag, vi har typ 5 olika maträtter vi växlar mellan, Så dålig fantasi!!

 Senare idag blir de att besöka Elixia för ett träningspass, en vecka sedan sist, så de är på tiden :) ska bli skönt .. nu håller jag på att fixa en film till kvällen, det blir Hamilton :)


Skrik

Inatt vakna vi av att Livia gallskrek, de gick verkligen inte trösta henne? Jag vet inte va det kan ha varit? Tillslut somna hon hos sin fina pappa.

Nu för bara en liten stund sedan var de samma sak, så konstigt att hon bara vaknar och verkligen gallskriker!! Nu ligger hon på mig och sover, då och då vaknar hon till och gråter, tror ni hon drömmer el har ont kanske? Stackarn, de gör så ont i mig!


Västervik

Jag orkar inte skriva världens inlägg om vad vi gjorde i Västervik, för sitta på rumpan och inte göra något alls det gjorde vi ingenting :) Full rulle hela helgen!

Lite bilder



Lilla söta Elvin 9 dagar gammal och Livia

Kira och Livia


Melvin 1 månad gammal


Se vilket söt kofta Livias mormor stickat till henne :)

Elias 6 månader äldre än Livia, är man så stor då ? :)


Norge

Efter en lång men smärtfri bilresa är vi nu tillbaka i Norge.. Nu mer bor vi 4 här hemma :) jag berättar allt imorgon.

Trött tjeja i bilen tidigare idag, sover med halv öppna ögon :)


Fint

Stor sol och -7 grader här i Jessheim just nu. Jag har varit vaken sedan tidigt (för mig). Gjort ärenden på stan, handlat, städat och packat.

Jag mår faktiskt mkt bättre idag vilket är skönt :) titta vad fint vi har utanför oss;


Magsjuk?

Fy vad jag mår illa!! Hoppas verkligen inte de är maginfluensa?
Var precis och kasta upp lite, dock frivilligt, men usch jag hatar att må illa :/

Inte ätit något idag heller så det gör de väl inte bättre, men ska försöka äta lite nu. Hoppas Livia är lika snäll som vanligt ikväll då P jobbar och jag inte har så mycket energi.

Vi har ju planerat en liten tur "hem" till Sverige i helgen, HOPPAS verkligen det blir av, känner jag mig själv rätt så stoppar inte de här mig.

Gonatt kl halv 8


Dilemma

Va ska jag göra? Livia äter på allt hon kommer åt, hon älskar att stoppa fingrarna i munnen, HELA fingrarna, vilket leder till att hon får kväljningar och spyr! Nyss fick hon mat, den är inte längre i magen utan på hela henne och hela mig! Hur ska jag få henne och förstå att inte trycka fingrarna i halsen? :) haha


199,-



Visst är den här klänningen söt?! 
Den ska få komma sig in i Livias garderob nästa gång vi besöker Kappahl!
Men i en lite större storlek så hon kan ha den nu i vår.


Atjho!

Vi har testat och ge Livia lite gröt och puré, men inget som varit speciellt poppis.. så läste jag någon stans att dom flesta gillar Sviskersmos (katrinplommon?) så jag testade de nu på morgonen men nej de passade inte fröken heller!




När mamma proppat munnen full, ja då passar vi på att nysa!
Klädbyte nr 1 är redan gjort idag, får vi se när nästa blir? :)


Mat

... smakar så mycket bättre efter ett hårt tränings pass! Har man då tränar 2 pass så är de ännu bättre, idag testade jag något min syster tipsa om, en variant på tacos.. Istället för köttfärs så blev de taco kryddade champinjoner, var godare än förväntat!




Nu hat P tagit med sig Livia på en liten åktur, så jag slänger mig på soffan och läser min bok, gokväll!


4 månader idag


My sunday


Løp Labbet

Nu har jag varit och fixat mig ett par nya tränings skor, var på löp labbet så att jag verkligen får ett par skor som passar mina fötter! Så nu är jag 1700,- fattigare men vi får hoppas att jag nu kommer spring långt och länge i dessa skor och hellst hur lätt som hellst ;) hehe

image description         image description


Upp och hoppa

Idag har jag ställt klockan, 09:45! Så jag måste gå upp nu, duscha och göra mig iordning, vi ska va iväg om en timma.. Men båda mina älsklingar sover så de känns lite jobbigt att gå upp när man vet att man kunde fått sova lite till.

Inatt åt Livia kl 06, de enda hon är ätit sen hon somna. Det är bra :) Gud vad vi har fått sova! Nej nu måste jag gå upp!


Fredag

Det blev inte till och bara vara hemma idag, vi gav oss iväg vid 15 tiden och var inte hemma för ens klockan var efter 22! Vi var först och åt mat på mirabell, kollade lite i butikerna på Jessheim. Tanken var att vi skulle hem efter de, men vi var inte sugna på att bara sitta hemma så vi tog bilen till Ski storsentet för att besöka löp labbet men de var ju tyvärr stängt så de blev lite annat istället :) bl.a. Tränings kläder till mig och dreglisar till lillan. Innan vi var hemma han vi också med ett besök hos Johanna :)

Nu har Livia precis somnat, hon somna sent ikväll. Så nu är de bara P och jag vakna här hemma :)

Livia och mammsen på ett café tidigare idag :)


Tönt?

Vet inte om jag är töntig? Men jag vill hellst inte ge mig ut på någon promenad med Livia denna förmiddag, i vanliga fall så brukar hon alltid somna ute i vagnen på förmiddagarn och sover jätte bra! Men idag är de -20, jag vet inte hur bra det är för hennes lungor? Nu sover hon i vagnen fast inomhus, har sovit ca 1 timma och jag har inte fått något gjort!

Idag är det fredag äntligen, det betyder att pappsen ska va hemma med oss hela helgen, och denna helg har vi inget bestämt, det kan va ganska skönt :) men känner jag oss rätt har jag en känsla av att vi kan bli ganska rastlösa :p Vi får se vad vi hittar på!


Kallt

Frågar ni mig? Så JA! Svinkallt, - 20!!


Frukost

Nu är vi vakna och fått i oss god frukost.
Det blir lite extra gott med en klick Vanilje Kesam (Kesella) i smoothien!



Nu ska vi försöka få mig och se anständig ut så vi kan gå ut på en promenix så att lillan får sin förmiddags sömn, och förhoppningsvis sover hon i vagnen när vi kommer hem så att jag kan städa undan här hemma, varje morgon vaknar vi upp till ett kaos, de är väl härligt? :) Vem är de som vänder till på natten medans vi andra sover ? :p


Från sängen

Orkar inte riktigt gå upp :) Livia har inget emot att ligga kvar lite till hon heller! Gud vad jag älskar den här lilla tjejen :)


Liten pojke

Tidigare idag föddes en liten pojke, ett par av våra bästa vänner är nu tvåbarns föräldrar :) Kira har fått en lillebror.. grattis Sanna och Richard!
Jag blir så rörd! Jag vill också föda barn, det är det finaste man kan göra <3

 


GG

Tårar som vanligt till världens bästa serie!