Trögt

Lite trögbloggat för min del, ser att det är en del andra som är lite halv lata på sina bloggar också. Men när man har mkt annat att styra med så kommer bloggen lite på sidan. Dom sista dagarna har jag mest umgåtts med Johanna och Angelika på dagarna, lunchat på stan och kvällarna har de blivit träning. Om jag har ont i kroppen idag? JA! Typ över allt. Nu har jag precis kommit hem från träning, så de ska bli gott med mat och en dusch :) sen ska jag mysa med min kille som jag varit alldeles för dålig på dom senaste dagarna. Puss


Glad tjej hemma hos Angelika på bullkalas :)
image description

Bullbakerskan och Livia
image description

Lunch


Söndag

Fy vad det tog emot att gå upp idag 06:20! Dels för att det var så otroligt tidigt men också för att Linn skulle åka hem. Men hon kommer snart igen :)

Livia och jag la oss i sängen igen när vi kom hem, sov till 10:00! Men jag känner mig jätte trött iaf. Men de går väl över när man fått i sig lite frukost. Ska göra mig en smoothie och så lite ägg och bacon.

Annars idag ska vi bara va hemma vad jag vet, städa och tvätta. P kommer inte hem förens sent ikväll.

Dagens Livia :)


Tidig kväll

Vet ni, jag och min syster ligger redan i sängen, kl 23 en lördagskväll :) Linn ska med tåget imorgon kl 07:49 så vi vill inte va allt för trötta. Sen får man ju tänka på åldern, vi är ju 23 och 19, de är väl precis de här alla andra i våran ålder också gör? Efter att ha suttit i soffan med godis framför idol? ;) hehe

Minstingen här hemma ville inte sova riktigt ikväll vilket lätt gör mig lite frustrerad.. Nu sover hon som aldrig förr men de var lite halv kämpigt! Gonatt.

 


Lördag

Vilken lyx, min lillasyster passa på Livia medans jag och Johanna åkte och träna zumba. Så nu är jag hemma igen och helt slut, så ska strax hoppa in i duschen för att sedan avnjuta en kväll i soffan med massa KALORIER! Jag har faktiskt varit skit duktig och klarat mig utan godis helt sedan vi kom tillbaka till norge i början av Januari så de är jag värd :) Till min choklad ska jag kolla på dom "snygga" gladiatorerna, tänk om man kunde blir lika tränad som dom, av att bara sitta i soffan och moffa :) Åtminstonde lite som dom. puss


Våran dag


Hejsan, vilken seg dag det har varit idag! Vi började dagen med att bara ligga och dra oss i sängen, när P åkte till jobbet så kom Linn in och la sig hos mig och Livia ... där låg vi tills klockan var nästan 10! Frukost blev det nog när klockan var närmare 12 tror jag. Men efter det bestämde vi oss för att komma ut, så vi gick ett par varv i butikerna för att sen möta upp Johanna för lunch.

Innan  vi gick hem så gled vi in på affären och köpte med oss CHOKLAD, mums! Så nu har vi suttit i soffan och mumsat. Har även fått i oss avocado med tonfiskröra så nu är jag precis proppis mättis.

Livia ligger i sin säng och sover och vi ska nog hänga lite till i soffan innan vi kryper i säng :) Hoppas ni också haft en mysig Fredag! Puss





Fredagskos


Spyflugan

Här hemma har vi idag bytt kläder på våran lilla prinsessa FEM ggr!!
Anledningen är just de här:



Hon har också fått duscha 2 ggr.. Ja maten har kommit upp mer än vanligt idag :)


Nybadad


Besök

Livias moster, min lillasyster :)


Cardio Step

Jag förstår ju att man inte kan ha topp kondition när man inte tränat på över ett år. Men fy fan vad jag var trött efter Cardio Stepen idag! Trodde jag skulle dö typ. Nu deckar jag i sängen/soffan ... P ska se en film och jag blir nog bara sovande sällskap, har fått tillbaka mitt halsont så ska sova bort det tänkte jag :) Gonatt!


Sova

Livia har börjar somna tidigare om kvällarna nu, förr var hon alltid vaken med oss fram till 23 -24 ca.. Men nu ser man på henne att hon är faktiskt trött redan vid 20-21, så nu ett par dagar har hon somnar där omkring och sovit för natten. Än så länge sover hon hyffsat länge på mornarna men även där märker jag att det blir tidigare, idag sov hon till 9. Så hon sover ca 12 timmar per natt. 

Jag ska verkligen inte klaga över att behöva gå upp klockan 9, det kan det vara värt nu när jag och P får lite "egen tid" på kvällarna :) Igår kunde vi liksom se en hel film utan att bli "störda" :) Att jag somna efter 20 minuter är ju en helt annan sak hehe. 

Nu ska jag förbereda lite inför min lunch!

 


:D

Hallå, här har vi varit vakna sen strax efter nio :) Vaknade pigg och utvilad, somnade runt 23 igår, jag var trött och P var ute med kompisar så efter att ha läst nästn 100 sidor i min bok så somna jag gott :)

Tidigare på kvällen så var jag borta hos Angelika och åt taco, såg gossip girl och gladiatorerna. Det var trevligt och skönt och komma ut lite nu efter att man varit sjuk och hängig. När Angelika och jag stod och laga maten så låg Livia i sin bilbarnstol och kollade på oss, prata för fullt och ville ha uppmärksamhet så jag böjde mej ner och prata med henne och skakade hennes kropp som hon älskar, till svar får jag ett SKRATT :D Världens finaste skratt! Flera ggr om. Så fint. Men efter det så har hon snålat på skratten. Hon har ju väldigt länge haft världens största smajl i ansiktet när man pratar till henne men nu, nu var de världens smalj med ljud. Det var så härligt att se.

Nu ska jag hoppa in i duschen, har varit och tränat nu på förmiddagen så de behövs ;) men först ska jag slänga i lite färg i håret. P har tagit med sig Livia till Hydranten och ska se på fotboll.
Till kvällen blir det kebab och film här hemma.


:)

Nya vårfräscha chinos med vitt flätat bälte från Zara :) Min lilla cooling!
  
  image description


Nr 2

Dax för byte nr 2 av kläder idag, för hör har vi spy kalas och mamma älskar och ha tvättkorgen full ;)


Galning

Första natten sedan Livia föddes som hon har varit klarvaken i över 2 timmar, ja den natten var inatt! Gud vad bortskämd man är med och få sova känner jag nu. Dock var de inte hennes fel att hon vakna, för när klockan var ca 03:30 inatt så vaknar vi alla tre utav att någon står utanför vårat fönster och bankar, jag fattade typ inte vad som hände men P går upp och kollar ut igenom fönstret, och där står en kille och har brytit av vårat skafft på soppborsten och slår med det på våran ljuslyckta?! P går ut men då är han redan borta, men han möter en annan man ute som redan har ringt polisen för han har sett honom dra ut brandslangar och slå sönder speglar på bilar mm.  Vilken galning, han sov iaf inte hemma inatt utan polisen tog honom med sig, bra de!

När allt de där var över så hade vi en pigg unge som inte hade lust och spmna om, låg och prata och skratta i 2 timmar! Man kan ju inte bli sur på världens goaste unge! Hon spydde ner sig och var inte det misnta trött, så de blev en dusch kl 5 imorse, och vid 6 tiden somna vi om, äntligen :)

Nu är Livia och jag vakna, P sover en liten stund till. Här snöar det för fullt och är nästan mörkt ute, ingen sol iaf. Så vi t'nder i brasan och massa ljus och myser :)


Fredagsmys

Vi har styrt här ikväll och testat ett nytt lchf recept, nämligen pizza! Kan säga att vi vart besvikna, botten var helt mjuk och slajmig. Då var de receptet på pizza jag gjorde när jag var hos Martina mycket godare!

Så våra magar är inte så väldigt mätta nu, så vi får se om vi hittar på ngt annat el om vi bara äter oss mätta på flottiga saker :p

En annan sak som jag inte alls är besviken på är denna goding, vet inte om den finns i Sverige?
Frejas premium 70% pekan och havsalt!



Tidigt

Usch va tidigt det var att gå upp kl 06! Vi ska åka hem idag, planet går 09:40 och är framme på gardermoen ca 10:20.

Jag ska nu väcka min lilla prinsessa som ligger och snarkar så sött, hon precis som jag är lite täppt i näsan :)

Nu kom en morgon trött Leah upp och sällskapa mig i soffan :)


Barnpassning

Ganska lätt och få en stund på soffan utan Livia :) Ikväll har hon och Martina hängt, nu sover Livia och Leah så vi vuxna har ätit tacos och ska nu se en svensk film, försvunnen.

Imorgon åker vi hem, buhu :/


Leah & Livia

Se på våra sötisar :) vi har de så bra, koser oss masse! Savner pappsen lit da hihi..

Nu har vi precis ätit sen middag, Martina och jag ligger nu i varsin soffa, matkoma!


:)

Någon som va trött, somna innan vi lyfte :) och vakna när vi landa. Nu är vi på väg till Martina :)


Nu flyger vi

... till Kristiansand


I byxan

Jag kissar nästan på mig!! Jag är så rädd, fy va läskig bok jag läser...


Punka

P och jag var ute och gick med Livia tidigare idag, då upptäckte vi att vi fått punka på vagnen.. Typiskt ju, men jag tror de var en liten hint om att vi ska köpa en ny? tror inte ni också de? ;) Jag vill ha en Urban Jungle!


Zumba

Idag har jag testat mitt första zumba pass, otroligt kul och väldigt jobbigt.. Var väldigt varm och klibbig efter de passet kan jag lova :)

Han som hade Zumban idag var nog zumba kungen själv, så himla duktig! Så nu blir de zumba varje lördag framöver :) el så ofta jag kan. Förhoppningsvis blir de endel annan träning också då jag köpte årskort på elexia idag :) de känns jätte bra!


:)

Här är vi nu vakna och Livia har fått på sig kläder.. Men det är något som inte stämmer, det står "pytteliten" på tröjan och de är ju inte min stora tjej längre ;) men hur go som hellst, de är hon <3


Daddy is home

Tidigare idag kom prinsen hem från göteborg, äntligen :)
Som vi har saknat dej!

image description


Gårdagen

Igår spenderade jag kvällen/natten med Johanna och Livia :) efter att vi lagat mat och sett på dom braiga programmen på tv så flytta vi in i sovrummet för att se lejonkungen, så mysig film. Man blir aldrig för stor för Disney! Imorse var vi alla lite trötta, vid 10 tiden ville inte Livia sova mer men jag flyttade över henne till oss och gav hennes mat och det funka, hon somna om :) strax innan tolv vakna jag och kunde inte somna om, men det var inga problem för de här två,


image description


Mat tjat

Nu vare lite mat tjat här igen, Även idag kör Johanna och jag lchf inspirerat :) jag trodde inte att mat utan kolhydrater kunde smaka så bra! Idag körde vi en variant av mos och köttbullar.

Blomkålsmos, köttbullar och sås (utan redning) .. MUMS!


Vaccin

Idag var de dax för de jag fruktat så länge, 3 månaders kontroll och vaccin.. Jag har sagt från första början att jag inte vill bli med på de, men när pappsen är i Gbg så har man inte så mkt val. 1 stick i varje lår och ett rejält gallskrik! Usch, ont i hjärtat. Men hon var så duktig min lilla sessa.

Nu väger hon 6715 gram och är 65,5 cm lång :) stora tjejen, inte konstigt man får lite ont i rygg och armar av att bära runt på henne.


Arg på mig själv

I lite mer än en vecka har jag verkligen försökt tänka på vad jag äter. Liksom inget godis och ingen läsk.. Inte heller någon pasta, bröd, eller ris. Jag har läst på lite om lchf och försökt köra de så bra jag kan. Så idag så lagade jag och Johanna hamburgare m lchf bröd och hela baletten. Allt är prima MEN då köper jag ett par jätte gods hals tabletter typ.. Som jag TROR är kalorifria? Smäller i mig HELA påsen efter maten och njuter av smaken tills... Jag läser där bak, socker fria är dom men 47 kalorier per hundra gram!!! NEJ jag som har varit då duktig och hållt mig under 5-6 kalorier per 100 gram! Va ledsen jag blev på mig själv, hade jag vetat de hade jag inte ens tittat på dem :p haha där har ni mig i ett nötskal. Jag var helt säker på att jag fick äta dom ju.


Kristiansand

Jag har precis bokat flygbiljetter till mig och Livia, så på måndag åker vi till Kristiansand :) Jag har ju två av mina bästa vänner där, Martina och Emelie. Ska bo hemma hos Martina så Livia och jag kan terra hennes familj också, Reino och lilla Leah :) Ska blir så kul!



Hamburgare

Nu på kvällskvisten kom Johanna förbi mig och Livia :)
Hungriga som vi var så gjorde vi egna hamburgare m. bröd.
 Det blev verkligen jätte gott!


Oj

P åkte iväg en sväng ikväll för att träffa en kompis och jag råkade somna på soffan tillsammans med Livia. Hon sover fortfarande och jag ska nog bara plocka undan lite här och sen förflytta oss in till sovrummet. Imorgon åker P till Göteborg på jobb och är borta tills på fredag, så vi tjejor får klara oss själva ett par dagar. Vi kommer sakna pappsen massor!


Pippi

Idag, just nu har vi världens gladaste unge här hemma!
Ååå vad jag älskar dej min skatt ♥


Tungt

Våran vagn och snö går inte ihop, så jäkla tungt!! Var som ett mindre träningspass och gå till skattekontoret, var tvungen att lämna in papper på Livia. Får försöka se de positivt, att när jag väl kommer ut så bränner jag lite extra. I vanliga fall (utan snö) så älskar jag att va ute och gå med vagnen, men de blir inte så mkt av de just nu tyvärr..

Nu ska jag äta lite frukost, inte hunnit de än, de får kanske bli en brunch ist.. Ägg, räkor, avokado och majonäs :) mums !

Bilden är tagen påvägen hem,


Inte sova

Har en tjej som inte vill sova! Vi har fått henne och somna hos oss ute i soffan 2ggr, men när vi lägger in henne i hennes säng tar det inte många minuter innan hon vaknar igen. Nu har jag lagt mig inne i sovrummet i våran säng så att jag lätt kan trycka in nappen när hon håller på att vakna. Hon har ju sovit som en prinsessa nästan sen hon föddes och folk har sagt "snart smäller de" och "ni har haft sån himla tur".. Hoppas de här bara är en liten smäll ;)

Nu har hon sovit ett tag och jag vågar inte gå här ifrån nu, kanske lika bra och svira om för sängen? Gonatt


Yesterday

Gårdagen var hur bra som helst! Dagen spenderades inne på Oslos gator med fina vänner och lunch på fridays. När vi kom hem var det bara att snabba sej bort till Johanna där Angelika bjöd på födelsedagsmiddag :) senare på kvällen fick vi tillökning i gänget och vi avslutade de hela med en ute kväll, blev lite vildare än hur jag beskrev det i förra inlägget :b hade det iaf sjukt kul! Tack alla tjejor :) här kommer lite bilder från våran ute kväll,


 

 


Frukost

Igår följde jag med tjejerna ut och drack några glas vin, satt och prata och hade det mysigt...eller? Njae inte riktigt så var det men typ ;) var iafl väldigt hungrig när jag vakna.. Så jag gjorde en ordentlig frukost. Paj!


Godmorgon

.... Från sängen :)


3 månader

Livias 3 månadersdag började hon som oftast med världens smajl när man pratar med henne :) dock vände de ganska fort! Hon blev en super grinig bebis, inget hjälpte... Mat, dusch och vaggning i famnen. Tillslut åkte ytterkläderna på och ner i vagnen, efter att varit ute i 2 minuter sov hon som en stock! Nu ligger hon fortfarande i vagnen och sover.

Jag kan knappt förstå var tiden de 3 sista månaderna tagit vägen? Det har hänt så otroligt mycket! Det händer något nytt varje dag, hon utvecklas så fort och de är så kul och se.





Tacopaj

Sedan ett par dagar tillbaka försöker jag och P käka mat med lite mindre kolhydrater, dock är vi inte så extrema och inte kan äta några kolhydrater alls, men vi tar bort allt bröd, pasta, ris och framförallt godis och läsk. Så lite LCHF inspererat blir de. Vi får se hur länge vi klarar oss men dom här första dagarna har faktiskt gått bra även om vi gottegrisar haft ett stoooort sug efter godis och läsk har vi kunnat hålla oss.  

Idag testade vi något super gott, nämligen tacopaj. Hur lätt som hellst!

Gör så här:
Stek ca 400 gram köttfärs tillsammans med tacokrydda och lite vatten. Blanda 1 burk Philadelphiaost och 1 burk crem fraich och smeta ut i botten på en pajform precis som du gör med en pajdeg. Strö sedan riven ost på toppen och sedan in i ungnen på 225 grader tills den fått en fin färg. Servera med goda grönsaker.

Vill man kan man även strö över lite purjolök och lite skivade tomater innan osten. Jag tog Philadelphia ost med smak av örter och vitlkök och det blev jäte gott :) Så här har ni ett enkelt och super gott LCHF recpept!



image description    image description


Middagslur

...på mamma! ;)


Skön dag

Hellojs, jag har en förmåga att glömma bort bloggen när jag styr med annat kul. Men nu har vi lagt oss i sängen och jag gör ett litet inlägg innan jag stänger igen och somnar.

Vi har mest bara umgåtts idag jag, Lotta och Livia :) men även varit på stan, lagat god middag (fisk) och hängt i soffan framför tv:n. Perfekt dag :)

Lottis och Livia i sin nya klänning hon fick ,


Hemma

Nu är vi hemma igen, kom igåreftermiddag efter nästan 10 timmars resa. Vi stannade på Ikea i Örebro, i Karlstad och i Charlottenberg innan vi kom hem, så endel pauser blev det med lite shopping och lite sträckningar för vårat hjärta som sov hela vägen! Hon var bara vaken när hon skulle ha mat ... Hur ska natten gå tänker man då? Jo hon somna strax efter 23 och sov till 06, då fick hon mat och nu sover hon fortfarande min lilla gluldklimp :)

Idag kommer Lotta på besök :) Det ska bli så himla kul! Men innan hon kommer måste jag röja undan lite här, Livias kläder och alla julklappar ligger överallt.. Lika bra och börja med det nu medans hon sover :) Kram


1/1 2012

Första dagen på 2012 och sista dagen i Västervik innan vi åker tillbaka till Norge. Det har varit 2 super bra veckor här och vi har haft en så fin jul, ett bra nyår och träffat så mkt underbara vänner och familjemedlemmar :)

Denna morgon började jag och Livia med ett skönt bad tillsammans :) sen mat och mys i sängen. Nu har hon och P åkt iväg en sväng och jag ska börja lite smått med våran packning (typ 10000 saker).

Senare idag blir de lite besök här och var och kvällen hoppas jag blir lugn i en soffa med typ pizza och godis :) nej jag har inga nyårs löften om att jag ska gå ner ett x antal kilo el börja träna.. Jag har aldrig kunnat hålla sånt där ändå :p

En bild från igårkväll :)

 


Gott nytt år

2012 är välkommet :)