29 april

jag hade inte tänkt att det här ska bli en bebis blogg, men jag måste bara skriva om idag :)
jag var hos jordemor på sån vanlig rutin kontroll idag, jag trodde vi skulle mäta, väga och prata lite .. och de gjorde vi ju såklart :) men de som vi också gjorde som kom som en överaskning för mig var och lyssna på bebisens hjärtljud, gud jag vart helt varm i kroppen när jag hörde dom snabba hjärtslagen(160), de uppenbarade sig för mig att nu är de verkligen en liten bebis inne i min mage, gud så himla mysigt även om jag börjat få lite mage så har de innan vart lite svårt för mig att förstå att det verkligen är ngt där inne, jag vet inte hur många graviditets test jag tagit bara för att övertyga mig själv om att det faktiskt är något där inne, så rädd att det på något sätt ska ha försvunnit.


28 april del 2

 

Magen börjar växa nu, här är jag veckka 17 och ett par dagar .. ser nästan ut som vanligt ju :) faktiskt första bilden jag tagit, kan va kul och ha för och jämföra lite senare :)

 


28 april

Inget trevligt inlägg

Sedan ett par veckor in i graviditeten får jag jätte lätt kväljningar av äckliga saker, bara tanken på äckliga saker ger mig kväljningar.. så har de liksom varit hela tiden, men inget större problem :p men nu har vi tagit de ett steg längre, i förrgårkväll så står patrik och jag på toan och ska fixa oss för natten.. patrik står med plackers och rengör mellan tänderna liksom, och då råkar jag se lite matrester på den där och då börjar kväljningarna, men de slutar inte där, nej för vi avslutar med en spya i handfatet, eeeuuuhh!
O idag när jag kom hem från jobbet så åt jag lite frukost innan jag skulle lägga mig.. sen in på badrummet och borsta tänderna, den här gången behövde jag inte se något, jag bara tänkte "tänk att tandborsten kanske går emot några matrester", 1 sek senare har vi en spya i handfatet. Det är inte så att de går och stoppa eller så, och jag kan inte sluta tänka på äckliga smulor och grejer i munnen, nästan så ja blir illa mående när jag skriver de här! Bläää.

Annars så är allt bra :) denna vecka är de nattjobb på schemat! Så de är liksom inte så mkt mer än sängen och jobbet, blir liskom trött på ett helt annat sätt när jag jobbat natt, men ljuset hjälper mig faktiskt liiiite tror jag?! känns iafl som man vill komma upp ur sängen på ett annat sätt.

har precis duschat, ska klä på mig och fixa lite, sen laga mat och kolla lite tv innan de är dax för jobb :) puss


24 april

Min påskhelg!

Gud vilken bra påskhelg jag har haft, mått bra hela tiden och spenderat den med super människor, min släkt o familj såklart :) I fredags släppte patrik av mig på tåget tidigt på morgonen och jag började min resa mot stockholm, den blev en hel del förseningar och oväntade stopp, men de kändes inte ens jobbigt när de var strålande sol ute och jag visste att pappa och linn skulle hämta mig på södertäljes station, två timmar senare än va som var meningen rullar tåget in på stationen och där möter jag Pappa och linn :) Kramas och åker ner mot något centrum där och sätter oss på en bänk vid kanalen med varsin stor mjukglass och bara njuter!



klockan springer iväg och vi åker till farmor och Owe, dom har bjudit in sina barn o barnbarn på en liten träff, så vi var väl ca 20 st som åt och hade trevligt tillsammans :) senare på kvällen åkte vi hem till farmor där linn och jag brottades natten igenom på en luftmadrass, spännande! haha

Lördag morgon var de frukost och packa ihop som gällde innan vi åkte vidare mot huddinge, Mormor och Lisa (moster) .. där vart de fika på balkongen i solen, den goda morotskakan stod på bordet så vi var så glada, speciellt Linn, mums! Vi tog en sväng nere i huddinge centrum innan de blev äggmålning och påskmust ute på balkongen hos mormor igen .. mormor fixade med maten medans vi bara myste! Maten var så himla god, ritkigt påskbord, jag har saknat de så sjukt mkt då jag inte ätit riktigt jul/påskbord på två år .. annars är man ju lite trött på såndär mat men gud va gott :)
Efter maten var vi ganska trötta så de blev och lägga sig i soffan ett tag innan det vart intagsdags för marängsvichen, också den MUMS! :) resten av kvällen blev ganska lugn då man ätit sisådär 4 kilo var :) då orkar man inte så mkt mer, kröp i säng ganska tidigt och idag söndag så följde mormor mig till tåget, det här tåget gick raka vägen hem utan problem, så patrik hann o komma och hämta mig innan han skulle jobba! ♥

det har iafl vart en bra helg som jag känner mig nöjd med, bara patrik och mamma som saknades, men allakan ju inte alltid va med, och patrik får jag träffa nu i veckan och mamam snart, ganska snart :) puss puss

21 april

åker ju till sockholm över helgen, ska börja packa lite .. men vad ska man packa när man inte har några kläder? jag har inget roligt att ha på mig, tråkigt! om vi inte hinner och shoppa ngt i helgen så ska jag iafl göra det när jag kommer hem igen! har inga roliga vårkläder, allt är i svart, svart och svart typ! jag gillar ju svart, men nu känns de som ja vill ha lite färg. puss

19 april

natten som var spenderad jag hemma hos en brownie, Johanna! hon har kommit hem från spanien, men nu har hon åkt vidare till sverige, innan vi skulle sova så kollade vi lite på norska paradise hotel, nu är man fast där också :p hehe ska kolla ett par avsnitt nu tills mitt hjärta kommer hem <3

annars idag så har jag haft först magknip eller var det matknip? fick de efter maten iafl, sen ont i huvudet, nu ont i halsen och känner mig febrig! Patrik var ju sjuk förra veckan, men jag känner att jag inte har lust och bli de nu, isåfall imorn och torsdag.. fredag ska jag ju till sthlm så har inte tid.

Imorgon kl 13 ska vi skriva konstrakt på den nya lägenheten, så flyttar vi in där i början på maj :) ska bli så skönt med egen uteplats där man kan sitta om kvällarna och bara mysa med tänka ljus, grilla och sola (på dagarna då såklart)!

Idag fick jag brev om vilket sjukhus jag ska föda på, Ahus heter de, jag fick välja på det och ett i kongsvinger, men de i kongsvinger var mycket mindre och hade dessutom ingen barnläkare, tänker att de känns säkrare och ha en läkare på huset liskom ... sen fick vi tid till ultraljud också, den 5e maj :) ska bli spännande, hoppas allt ser bra ut då, för de känns lite konstigt och ha varit gravid i 4 månader utan att ens ha sett eller kännt ngt liv i magen.. nu börjar magen puta lite, så den växer väl förhoppningsvis, om inte så gör jag det :p haha

puss puss


18 april del 2


kvällen blev super, drog igång grillen och grillade kyckling, till de hade vi kryddat basmati ris, vitlökssås, och sallad :)



senare på kvällen kom B och de blev kladdig kladdkaka, glass, jordgubbar och banan :) puss ♥

18 april

Från och med ett par timmar sedan är jag ledig i en hel vecka ;D min lediga vecka börjar med sovmorgon, sol, fått massa saker gjort, telefonsamtal hit och dit om ultraljud, sjukhus och om norska deklarationen!! Nu har de släppt från mina axlar nästan helt :) Om 1 timma ska jag ringa och tacka ja till lägenheten som vi vill ha :) och till eftermiddagen kvällen så står de grillat på menyn, bra dag va ?

nu är patrik på stan och lunchar med en kompis och jag ska hoppa in i duschen, hänga tvätt och gå ut! :) puss puss

15 april

godkväll (: idag har varit en riktig trött dag, sov nästan ända tills patrik skulle till jobbet, då körde jag honom och när jag gjort de så tog jag med mig mat från mc donalds hem, åt den och sen somna jag igen! var vaken en putte stund när jag gick upp och slängde in en maskin tvätt men somna jag igen, sov till 19:30, shit :) tog en dusch och klädde på mig och tog mej en promenad bort till Kiwi (mataffär) och köpte lite mat och grejjer, sen hem och laga mat, inget avancerat men ris, lax, brocoli och en kall dill o citron sås, det var iafl riktigt gott!




nu är klockan snart 22 och jag ska till jobbet om en timma, så nu blir de bara och göra sig iordning och sen åka till jobbet, sista natten inatt, för lördag och söndag jobbar jag kvällspass :) sen är de en hel vecka ledigt då jag bl.a tar mig en sväng till Stockhholm. puss

14 april

På ett sätt är de bra att jag befinner mig hemma just nu, för idag är de supertorsdag på vårat shoppingcenter här, vilket innebär att BikBok har 50% på alla nya varor i butik, men sen har dom ta 3 för 99 på alla vinterns varor, vilket supererbjudande jag går miste om, men vad pengar jag sparar :) var ju där förra veckan och fynda lite...

Istället ligger jag hemma i sängen med en hyperspänd sjukling, det kan ju va avgörande match om sm guldet ikväll, vi får se hur de går, men såklart hoppas vi på de bästa!

En bild från förra helgen's match i Karlstad, en stolt Patrik har köpt sitt första plagg till korven i magen

13 april

Härom dagen var vi och kolla på en lägenhet, nu verkar de som att de iafl finns en liten chans att vi får den :) jag skulle bli så himla glad isåfall. Den var ganska liten men planlösningen gjorde att den kändes större.. Och så älskar jag när kök och vardagsrum är öppet och nästan i samma liksom. Sen var de på första våningen med en ganska stor uteplats vilket gör de hela ännu bättre! Annars idag har jag sovit, vart på promenad i de fina vädret med min sjukling, ätit jordgubbar och nu meatloaf :) snart dax för jobb. Ciao!

12 april

:) nu är de officellt och det verkar som ni tyckte de var kula nyheter, tack för söta kommentarer både på bloggen, telefonen o facebook! gullisar, jag tycker också de ska bli jätte kul, men känns fortförande lite overkligt faktiskt.

så nu längtar jag först och främst till sommarn med 4 veckors semester och sen oktober såklart när de förhoppningsvis kommer en liten bebis.

idag har patrik och jag varit förlovade i 3 år (: de firar vi med hockey och godis! nu börjar matchen igen, puss

our secret



Beslutet att skaffa barn - det är betydelsefult.
Det är ett beslut om att för alltid gå omkring med hjärtat utanför kroppen.
/Elisabeth Stone

9 april


ikväll har de varit lite myskväll med Johanna, vi har ätit frukt och chokladfondy :) mysfaktor! lite senare åkte jag och hämta Angelika, då blev de party kväll istället, men inte för mig jag åkte hem och tog mig precis en kyckling/kalkon körv med brö, natt mat :)

tidigare idag så var vi på en lägenhetsvisning, och den lägenheten var så himla fin! allt var helt nytt och fräscht och jätte bra planlösning! ska kolla på en till som sagt imorgon, den är väldigt lik denna och ligger i samma område, så jag hoppas vi får någon av dem :) dom är lite dyrare, men nu känner jag att jag är inte här för och spara på samma sätt som jag tänkte från början, jag bor ju faktiskt här och lever här, tillomed skriven i norge nu, så kosta va de kosta vill :)

efter lägenhetsvinsningen så mötte vi (jag/johanna) upp Angelika och Johanna Berg nr 2, glutta lite i affärer och tog en lunch ute i solen, gud så härlihgt, vilken känsla med vår, de var verkligen varmt och skönt, i 3 timmar satt vi och bara prata, munnarna gick i ett kör :)





8 april

Tog mig bort till Angelika's soffa ikväll där de blev mat, godis och tv :) Dom har precis flyttat och dom hade fått de jätte fint och mysigt .. en stor altan där de kan solas eller kanske grillas! Nu får jag sån lust på något nytt och fräscht, ska på en visning imorgon och en på söndag, hoppas hoppas! Nu blir de lite jordgubbar sen krypa till kojs, puss puss


7 april

Sol och fint ute, ser iafl jätte skönt ut! Men jag var ute en sväng tidigare idag, tog ma en promenad till bokbok som hade 50% idag, men fan va kallt, blåser storm! Men fick med mej en påse hem iafl med lite olika saker, kommer nästan inte ihåg vad nu när ja la in de i garderoben, men 3 linnen, i tröja, ett par jeans, ett skärp och ett par armband :) 

Nu har jag städat och fixat lite här hemma, sen vid 5 tiden ska jag ner på stan med Johanna så hon också får kolla rean och sen blir de nog ett restaurang besök med lite mat innan de blir jobb inatt.. ska även ha en liten brand genomgång! Vi pratas senarE!

4 april

Godmorgon :)
Vakna tidigt idag, men de gör inget för jag är ledig! Har precis satt in en plåt med havre scones som jag ska äta till frukost, och hade vi haft en balkong i solläge just nu så hade frukosten blivit där ute för de är så himla fint väder :) så efter frukosten blir det dusch för att sen komma mig ut i solen..



Havrescones (2 personer)

2½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 g margarin eller smör

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop havregryn, mjöl, salt och bakpulver. Smula ner margarinet i blandningen, tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två runda kakor och lägg dem på en smord plåt, skåra kakorna korsvis med en mjölad kniv.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Jag hade faktiskt lite mindre havre gryn och smör och ersatte de med linfrö och olivolja :)


Ska jag va ärlig med en sak, bilden ovan är lånad,
här i mina nygräddade scones;
(10-min är lagom, inte 20)


botten var god :D

1 april

april april din dumma sill jag har inte lurat en enda prill! eller jag var med på ett litet april skämt i morse som min arbets kollega och jag klurade ut :) Vi skulle nämligen bli avbytta ev en kollega, Kenneth! Han kom kl 07, vid 07:30 så kommer Åge på jobb och då har vi redan ringt och bestämt med honom att han skall ringa in till receptionen och berätta för Kenneth att han råkat glida in med sin bil i hans (Kenneth's) bil på parkeringen och be honom komma ut, och så blev de också, Kenneth var inte så glad när han traska ut mor parkeringen men hade däremot ett stort leende på läpparna när han kom in och vi stod där i receptionen och klappa händerna :D haha
Jag kommer säkert också bli lurad på ett eller annat, får tänka mig för.

Idag var första dagen på länge jag fick sova mer än 5 timmar i sträck efter en natts jobb, det känns så skönt :) Liksom pigg på ett annat sätt, städat kök och badrum och ska väl snart börja med lite fredags mat till mig själv, kanske att Robban vill smaka, men hjärtat fjärtat är på jobb, han har jobbat sen tidig mogon och blir nog kvar där till sena natten..