Tomt

Nu har alla åkt hem och de är bara våran lilla familj som sitter i soffan och kollar på tv, känns lite konstigt och tomt när vi haft fullt hus sedan i onsdags :) De är skönt och bara vara vi men jag trivs väldigt bra med folk runt omkring mig också :)) har varit så kul och ha er här fam Blomberg/Nyman! Ni får komma tillbaka precis när ni vill :)

Har inte tagit så mkt bilder i helgen, men fick en på kira som sitter och äter scones som hon bakat helt själv :)


Söndag

Oj ingen uppdatering sedan i onsdags, dåligt av mig! Men vi har haft så mycket att göra + underbart besök :)

Just nu ligger alla i sina sängar, sover gör vi inte men drar oss lite extra.. Kanske jag ska gå upp och baka scones? :)


Pappa/morfar

Idag kom min pappa hit från Sverige :) det blir endel mys här, Livia och morfar myser mest.. Hon har legat och sovit på hans bröst i timmar.

Nu är vi hemkomna från en liten shoppingtur, de blir ostbågar och bonde söker fru ikväll :)


Tips

Vi har en förkyld bebis här hemma och inatt blev de värre! Eftersom hon alltid sommar med napp och är helt täppt i näsan blir de då svårt att andas, likaså när hon ska ammas!

När vi låg på sjukhuset efter födseln fick vi tipset om bröstmjölk, den kan man andvända till mycket, torr hud, onda öron, sår och täppta näsor. Mot torr hud har vi testat och de funka, inatt testa vi också en skvätt i näsan och de blev mkt bättre :) dessutom är de det mest hälsosammaste för barnet!


Spya

Ikväll har Livia spytt endel, bl.a. I mammas mun! Inte nog med det, hon passa ju på att spy ner hela sig själv! Så nu har vi en nybadad bebis som ligger här i pyamas och sover :) gullungen!


Sleepy

Haft en liten jobbig natt, el nu ska jag inte överdriva, de är väl kaske inte natt mellan 06-08 :b jag som är bortskämt med att få sova ända till 11 om jag vill de. Men denna natt/morgan var Livia vaken 2 tidiga timmar, jag ammade och Patrik vaggade henne, men nej hon ville inte sova! Tillsist gav vi henne mat på flaska, då slockna hon, så hon var säkert hungrig?! Hon blir inte nöjd med mina minipattar längre.

Vi somnade iallafall om och Patrik åkte på jobb, när vi vaknade vid 10:30 så var hon på mycket bättre humör och jag fick tillomed duscha utan skrik :) När vi kommer upp så har Patrik städat och fixat i kök/vardagsrum, vad glad jag blev! Igårkväll var vi nämligen lite trötta så disk och grejjer stod lite överallt, men vi struntade i de, "vi tar de imorgon" och när vi sa de så tänkte jag att jag skulle göra de, men ikke :)

Nu har jag precis ätit frukost och lilltjejen sover, vi får se hur länge, medans hon sover ska jag försöka svara på olika mail och inlägg på fb, känner att jag ligger lite efter!!
haha, nu vakna hon :D


Dom svarta

Nu har jag hittat dom svarta som jag letat efter, men än ska vi inte ropa HEJ för jag har inte fått hem dom än så vet ju inte om dom passar? Men får hoppas på det iafl :)



Hittat dom här


Vikt

Idag hade vi tid på helsesatajonen igen för och kolla om lillan ökat något i vikt de senaste dagarna. Vi hade lyckats, 205 gram upp(på 5 dagar)! Så nu väger hon 3630 :) Känns skönt, så vi forsätter med två mål esättning om dagen, så att vi kan va säkra på att hon fortstter uppåt.


Fbk

Livia stöttar pappa, vinst igår :)


Bada

Har vandrat runt på sentret hela förmiddagen :) Blev ingen större shopping men vi han med ett frisör besök, lite käk  och lite handling. Nu har vi precis badat Livia, hon älskar det! Såfort man lägger ner henne i badet blir hon alldeles tyst och lugn och bara ligger och tittar :)



Nu är Agneta och Morgan på hotellet som dom bor på och tar sig en liten vila. Patrik, Fredrik och Livia ligger inne i våran säng och snarkar :) Bara jag vaken, men jag passar på och göra sånt som jag inte kan/hinner när jag har Livia själv hela dagarna :) som att tex blogga, och bara ligga på soffan :)


Farmor, Farfar & Farbror

Igårkväll plingade de på dörren vid 18 tiden och då kom Patriks familj på besök :)
Alla ville såklart känna, klämma och gosa med Livia ♥

Farmor Agneta



Farfar Morgan



Farbror Fredrik


Livia fick massa fina presenter, även mamma och pappa fick fina presenter!
Kvällen spenderades sedan i soffan med Idol och pizza :)


NaN

Har ju börjat ge Livia ersättning nu, en gång på morgonen och en gång på kvällen, inte så mycket med ca 60 ml. Hon hade ju inte gått upp så mkt sisst vi var på helsestationen så de var helsesystern som bad mig göra de, jag fortsätter ju amma precis som vanligt ändå, men bara att hon får lite extra.

När hon har sugit i sig dom där 60 ml så är hon helt i matkoma, super trött och somnar med en gång jag lägger ner henne, så blir hon aldrig när hon suger på mig, så jag antar att jag inte kan ha så mycket mjölk?!

Vi får se på Måndag om hon tjockat på sig något annats får vi väl försöka med lite mer ersättning?



Besök

Idag får vi besök från Sverige, Livias Farmor, Farfar och farbror kommer på besök :)
Dom stannar tills på Söndag!

Jakten på ett par byxor igår gick väl sådär, jag orkade inte prova! Så har jag ett par kilo kvar o bli av med, kanske ska ordna de först :)



dagens Livia :)


Torsdag

Godmorgon :) Vi ligger fortförande kvar i sängen och myser. Ska väl snart ta mig upp och duscha. Idag ska vi träffa Karina för en fika/ lunch på sentret och i eftermiddag får vi besök av Inger. Jag vill hitta mig ett par byxor! Beställde ett par från Nelly som jag väntat på men fick nu mail om att dom tagit slut :/ så nu måste jag ut på jakt! Har inte köpt ett par riktiga byxor på väldigt länge mest leggins pga av stor mage (gravid), men nu börjar jag bli trött på de :p Vi får se hur de går?


Förlossningen

Jag är verkligen usel på att skriva, men har ju lovat er en liten berättelse om hur min förlossning var och hur den gick till. Vet att det är flera som sitter och väntar på den! Och de är väl bäst ovh skriva ner den medans den fortförande finns med i minnet :)

Det började väl (utan att jag visste om det) redan på Onsdagskvällen, nu vet jag att det var värkar jag hade då, men just då trodde jag att det var "mensvärk" som jag hade haft dom senaste dagarna. Jag vågade heller inte tro att det var på G liksom, jag trodde ju hela tiden att jag skulle få gå över in i de sista och till slut bli igångsatt.

Natten till Tordsdag fick jag sova nästan hela natten, vakna ett par gånger av värk i mage/rygg, men när klockan blev 07 på Torsdagsmorgonen så kunde jag inte ligga kvar mer i sängen och efter att ha klockat värkarna så var de ca 6 minuter mellan. Jag ville inte stressa Patrik så sa inte riktigt allt till han, skickade ist iväg honom på jobb. Hade värkar hela dagen med jämna mellanrum (6 minuter).. dom blev sakta men säkert starkare, när Patrik kom hem från jobbet så minskade de till 3 minuter mellan varje värk. Vi ringde till sjukhuset och dom sa att vi kunde komma in för kontroll.

Kom in till sjukhuset vid ca 18:30, då visade de sig att dom inte hade något ledigt rum till oss, så vi fick sitta i ett väntrum medans dom städade ett rum.. 1 timma fick vi vänta, den timmen var lååång, mina värkar kom tätare, med ca 1 minuts mellanrum och nu var dom så starka att jag spydde för att de gjorde så ont. Vandra runt där inne medans Patrik masserade mig på ryggen.

19:30 fick vi komma in på ett rum, dom undersökte mig och jag var öppen 5 centimeter! Tack och lov för de, man har ju hört om så många som kommer in och endast är öppen någon centimeter och får åka hem.. det hade jag ingen lust med. När barnmosrkan sa att "inatt blir de barn" så kändes de liksom på riktigt och inte så långt bort :) äntligen!

Nu jobbade vi med värkarna som bara blev ondare och ondare och jag kände liksom att de började bli lite tufft och att jag ville ha ngt som hjälpte mig och få bort lite smärta om de gick, så vi ringde på barnmorskan och fick då veta att vi kommit till en avdelning som endast hade lustgas och morfin och erbjuda? Jo ett bad kunde man få också.. Ok, TACK för den, jag hade tänkt mig epudral el något sånt men nej då ... testade lustgasten som jag inte kände var till någon hjälp, fick mest panik av att andas i den, kändes kvävande på något sätt. Så inte mkt smärtlindring till hjälp här inte..

Värkarna fortsätter nu så tätt att det känns som att jag inte hinner andas i mellan. Klockan är ca 22:00 och dom undersöker mig igen, nu är jag öppen 9 centmeter och hon känner endast en liten kant.. så de har gått ganska fort ..

Här ifån är mitt minne lite halvdåligt, jag vet att jag fick in en sackosäck och stå på knä lutandes emot för att babyn skulle sjunka ner lite .. nr jag stått där ett tag så känner jag hur de liksom börjar trycka på och att jag vill krysta, barnmoskan ska då känna om babyn sjunkit ned något och samtidigt som hon känner efter så går vattnet. Vattnet var missfärgat och babyn hade bajsat i magen, nu var kanten borta också, jag fick lägga mig på rygg igen och nu kunde jag börja krysta när jag kände för de...

När jag väl började krysta så kunde dom inte se hur hon mådde, så dom ringde på läkare, de här är inget jag minns men Patrik har berättat. Att få krysta i värkarna kändes bra på ett sätt samtidigt som de gjorde så sjukt ont och jag ville bara gå där ifrån, men nu kände jag liksom att de var så himla nära! När dom sa att huvudet var ute en liten bit och att jag inte fick släppa helt så hon åkte in igen fick jag super energi och på ett kryst var hela babyn ute, de låter kanske konstigt men när jag hade fått ut huvudet så kändes de som om resten av kroppen bara gled ut hur lätt som en plätt! Jag hörde ganska med en gång världens finaste lilla bebis skrik, fick upp henne på bröstet, de kändes lite konstigt, allt gick så fort! 23:38 var klockan när hon tittade ut.

Läkaren var där tills hon var ute, men allt gick bra och babyn mådde bra, så hennes hjälp behövdes inte :)

Jag har inte nämt pappa Patrik så mycket i detta inlägg men han var ju den som gjorde att jag klarade de så pass bra som jag gjorde, de är ju inte så mycket den vid sidan av kan göra, men allt han kunde göra gjorde han och jag är så glad att han var där och var med! Han kunde inte gjort något bättre, Älskade du!

Livia Alexandersson Öhlin vägde 3580g och var 50 cm, alldeles perfekt! ♥









Helsestajonen

Kl 9 var vi där! Exakt på minuten, de var lite svårt och fixa allt själv och speciellt så tidigt på morgonen. Livia är ju inte riktigt van och gå upp så tidigt så hon var ju inte så pigg och inte så snabb på att äta. Vi vägde Livia, 3425g.. Så hon har efter 13 dagar inte riktigt kommit upp i sin födselvikt som var på 3580g. Och sen vi åkte hem från sjukhuset för 10 dagar sedan så har hon bara gått upp 85g. Så vi ska testa och ge henne lite NaN (ersättning) på kvällen för och se om de blir bättre. Tillbaka på måndag för vägning igen. Vi testade och väga henne innan och efter jag ammat, de visade att hon fick i sig 20g vilket inte är mycket alls, inte så konstigt tänker jag med tanke på mina minipattar?! ;)

Kväll

Nu ligger Livia och jag i sängen, Vi ska upp tidigt imorgon, klockan 09 ska vi vara på helsestajonen för lillans första kontroll sedan vi lämnade sjukhuset. Spännande och se om hon har gått upp något eller blivit någon längre. Idag åkte Linn hem, körde henne till tåget vid 13 tiden och efter de har vi bara varit hemma.. Betalat räkningar, städat, lagat mat, badat Livia och haft besök av Sara :) mysig eftermiddag/kväll! Jag har börjat på en förlossnings berättelse också, så kanske att den kommer imorgon :) puss och Godnatt!

Älskling 25!


Idag blir världens bästa pojkvän/pappa 25 år!
Så här hemma börjades det med sång och paket öppning,
min syster är fortfarande kvar, så vi tänkte baka och fixa lite här under dagen och ikväll blir de att gå ut och äta!

Men nu blir de scones frukost till Efter tio ;)


Sen vill jag bara be lite om ursäkt för lite halv dålig uppdatering, men har haft fullt upp här i helgen. Jag har fakiskt gjort endel inlägg på telefonen men inte kunnat lägga upp dom? Så har faktiskt frsökt att uppdatera dock utan resultat!

Bilder från helgen:

Härliga promenader med vagn


Trött Livia


Moster och Livia
image description

Mamma och Livia


Lillasyster

Har ju lillasyster på besök :) blivit endel shopping, god mat men mest mys med lillfisen :)


Grill

Sista grillningen för iår :) mums va gott!


Fredag

Godmorgon :)
Jag har varit vaken sedan 9, var uppe och duscha och fixade Livia innan patrik åkte till jobbet, men nu sitter jag här i myskläder i soffan och kolla på Efter tio med Malou på 4an medans Livia även idag tar sovmorgon inne i sängen.. Igår sov hon till halv 12! Och nästan resten av dagen också, trött tjej de där :)

Idag är de ju Fredag, jag har längtat efter just denna dag för idag kommer lillasyster,
ska hämta henne på flygplatsen ikväll vid 20:30 :)
Sen är de ju bra med fredagar för då tar min kille helg och är hemma med oss!
Så ikväll blir de fredagsmys med Idol, godis och massa kärlek såklart ♥

Om ca 1 timma slutar Johanna jobba, så då ska jag träffa henne :)

bild från igår på Johanna och Livia


 


Da jeg var liten

Igår när vi endå var på storsenter så köpte vi den här boken tll Livia :)
Har börjar skriva lite i den, det kan va kul både för henne och för oss själva och kolla tillbaka i om ett par år,
de är nog många små detaljer som glöms bort med tiden och då kan de va kul och ha de nerskrivet.
Det finns också plats för bilder och födselarmbandet från BB med mera, kul!! :)


Mat

Igår var meningen att vi skulle äta lasange här hemma, men när Patrik kom hem så var han på tok för hungrig för att vänta på en lasange, så vi stoppade ner lillan i vagnen och gick ut och åt på Mirabell. Lillfisen skötte sig perfekt och vi fick äta i lugn och ro :)  Det blev Thaikylling och kycklingsallad!




1vecka

Här hemma har det varit morgon mys, mamma, pappa och Livia :) två nätter i rad har vi haft världens härligaste prinsessa som bara vaknat när de är matdags. Så inatt har jag sovit 9 timmar med endast 3 små ammningar. Nu ligger hon här vid sidan av mig och sover som en liten stock :)

Idag är hon en vecka gammal, va fort de har gått! Men samtidigt känns de som om jag alltid haft henne :)

Imorgon kommer min syster hit och stannar tills på tisdag, det ska verkligen bli jätte kul att hon kommer :) inte sett henne sen i sommras. Det ska bli fint väder hela helgen så vi får se vad vi hittar på :)

Nu kurrar min mage som inte ätit på länge, så nu är de tajm för frukost :) ha en bra dag! Kram


Sovmorgon

Ingen brådska upp idag inte, här sovs de fortfarande :)


Tisdag

Sitter här och skriver med en hand samtidigt som jag har Livia på andra armen, hon käkar just nu :) Inatt har skrutten sovit ganska bra, tack vare att hon fått ligga upp på bröstet, både hos mamma och pappa.. Gillar inte och sova med henne på bröstet, men när inget annat funkar och hon verkligen gallskriker om hon ligger själv så tar man tillslut genvägen till sömn :)

Idag ska Patrik jobba, han gjorde iofs det igår också men bara några timmar och det var hemma liksom.. Men de går nog bra :) Idag tänkte jag ta henne i vagenen och gå till posten och till affären! Får nog även lite besök av Johanna och Sara som ska inspektera Livia på närme håll! :)


Livia 2 dagar gammal


Bamsen

Livia powernapar medans Bamsen tittar på :)
Det är "Lottas Bamse" som hon fick av pappa på BB.


Mys

Nu har vi kollat på Idol avsnittet sen i fredags, vi missade ju det då vi inte hade svenska fyran på sjukhuset. Det känns så skönt och va hemma och bara vara vi, våran alldeles egna familj :)

Jag har tänkt och skriva ihop en liten förlossningsberättelse så småning om och dela med mig av, men ikväll vill jag bara fortsätta mysa med min två ♥!


Hemma

Nu är vi hemma och ska bara mysa hela kvällen, men ett litet blogg inlägg ska jag nog få till! :)

image description


En prinsessa

6/10 23:38 föddes våran prinsessa, Livia! Hon vägde 3580 gram och var 50 centimeter lång. Vi är världens lyckligaste lilla familj!

Hemma

fortförande :)

Ont

Har lite kramper i magen/ryggen skulle man kunna säga..
De senaste dagarna har jag ju haft ont i magen men mer som moland mensvärk.. men de har inte direkt gjort ont liksom. Idag är de lite annan form på de onda, men jag vågar inte tro att de är på riktigt..  Men nu kommer de onda liksom i typ 1 minut med 6 minuters mellanrum, är de värkar då ? Hur ska jag veta? haha

Vi får väl se om de blir mer ont eller hur de blir?


Kornbröd

Bakade lite gott till kvällsmat :)


Rosa sløyfe

Igår när jag var med Patrik till Oslo så var jag inne på lindex, jag var på jakt efter ett armband!
 Men tyvärr var det slutsålt.
Idag när jag var uppe på sentret här för att sätta in lite kontanter på mitt konto så gick jag förbi lindex, trodde inte de skulle finnas här heller men de gjorde de :) dom är så fina och extra fina blir dom när man vet vad dom symboliserar!

Visst är de fint?
79,- på Lindex


Vecka 41 (40+5)

Jättedålig bild, men ungefär såhär ser magen ut idag!
bjuder även på rompa och lår :b

image description


Städa

Tar en liten paus i städandet, idag står inget ivägen, jag städar allt jag kommer åt! Tanken av att de skulle va stökigt eller smutsigt när jag kommer hem med bebis gör mig lite stressad, kan inte rå för de men blivit lite för pedant under graviditeten kanske! De enda som hjälper då är och aaa just de, ha det städat :) !!



Natti

Så trött jag varit denna kväll! Legat och sovit och snarkat på soffan hela kvällen.. nu har jag tagit mig till sängen och skall snart lägga huvudet på kudden.
Imorgon åker Patrik i lLillehammer/Gjövik så vi hoppas bebisen inte vill ut de närmsta dygnet, nu när den stannat på över tid ett par dagar så får den gärna hålla sig inne till på Torsdag :)


Har varit lite dålig på att ta bilder på magen, men P tog en på mig igår kväll när jag satt i soffan och magen var precis stenhård och hade en konstig form! :) Står liksom rakt ut!



Haha, ser inte ut som jag har några trosor, men JO de har jag, lovar! :)


:)

Nu är jag hemma igen. Blev en lång dag, eller lång och lång, lång för mig iallafall! Har inte köpt något alls, bara kollat :) Sparar mig lite, och så känns de ganska onödigt och köpa något till mig såhär precis innan bebben ska pluppa ut.

 Idag är det ju Kanelbullens dag! Stor dag, iafl här hemma för vi älskar kanelbullar, men idag finns de nog varken id eller ork till och starta med och baka, speciellt inte ork :) Så vi skjuter fram den dagen lite. Vi har ätit kyckling, ris och currysås ist, vilket lätt men faktiskt väldigt go mat när man inte ätit de på länge..

Patrik har varit på affären och köpt, morötter och plommon till mig, så nu ska jag plocka in disken i maskinen och sen bara lägga mig på soffan med gotteri och se de senaste avsnittet av gossip girl :) Kram



Uppe tidigt

Jag är redan uppe och klar, påväg till Oslo :) hör av mig i eftermiddag.


+3

Hello!
Kom precis hem från en lite sen lunch med Johanna, Bård och Parik :) Nu ligger jag i sängen och gör ingenting, Patrik och Bård sitter ute i vardagsrummet och jobbar.

Har inte så mycket annat och skriva om, lugnt på bebisfronten, +3 dagar nu och de blir väl helt säkert ett par dagar till tänker jag.. de är bara och vänta, men inget är som väntans tider :p


..

Ikväll är det massor bra saker på tv, Gustafsson 3 tr, Time out och Sex and the city, allt på tv 4!
Det är första Sex and the city filmen och den var riktigt länge sen jag såg så det blir bra :)

Annars idag har de inte hänt så mycket här hemma, har ont i kroppen på konstiga sätt och känner mig obekväm, känns som om jag befinner mig i någon annans kropp, känns inte som jag liksom.
Det gör ont i magen när jag vänder på (liggandes) i soffan, och när jag sitter känns de som om jag sitter på bebisens huvud typ.. konstigt! Nu ska jag inte klaga mer :p

Hoppas ni har en mysig söndag! Kram


Söndag

Bloggar samtidigt som jag lagar mat :) från mobilen. Idag blir de pannbiff, sås och potatis!

Har nyss kommit hem från en långpromenad jag och min Karl, får se vad vi hittar på resten av dagen? Kram



1 oktober

Rastlös och trött på samma gång.
Förut mitt på dagen var vi i Oslo en sväng med Bård och lillfisen Noah. Dom ordnade med lite jobb grejer och så, endel shopping blev det också för pojkarna :) vi var bl.à inne på ett ganska nytt h&m där dom hade home avdelningen, aldrig besökt ett hm med den avdelningen så det var kul och se.

Eftermiddagen har bestått av en powernap här på soffan och rensning av föråd och garderober, vad fort man samlar på sig saker och trycker in i alla små skrymslen!

Var inne på Coop och handlade lite, tror de blir scones till kvällsmat här :) sen säger jag Godnatt! Kram


Lunch

Om frukosten var vid kl 12 så är väl de här min lunch? :)
Middag blir det kl 21 typ!


Fullt upp

Ligger fortfarande i sängen jag :) har sovit som en prinsessa! Var så trött igårkväll när jag skulle lägga mig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen? Mina fötter gjorde så ont och var ganska svullna för första gången under graviditeten.

Jag höll igång igår kan man säga, från 8 på Morgonen tills idol började på kvällen. Först var de lite vanligt styr här hemma, lämna bort soffan, baka cupcakes, gå till läkarn, gå hem från läkarn, gå och möta Krisma, gå hem till oss, åka och ha avslutningsfika på Patriks jobb, hämta ny soffa, äta, en sväng på stan, handla, städa ... Sen dog jag i soffan med Johanna :) vi myste till idol med godis och vindruvor. Höll mig vaken nästan hela tiden :p men när kl var 02 deckade jag i sängen :)