Att få sitt barn till och sova

2 kvällar i rad har vi lagt in Livia i sin säng efter att hon har fått kvällsmat vid 20 tiden och hon har somnat inom loppet av 5-10 min, nu vet vi ju inte hur länge där här funkar men man får ju bara vara glad så länge det faktiskt gör de. Nu testade jag de även till middags napen, gråt i två minuter sen tittade jag in lite senare och möts av det här,


Leksaker?

Nej här hemma är allt annat så mycket roligare! Under vårt soffbord har vi en korg där vi slänger ner allt möjligt, oftast för att snabbt få de och se lite mindre rörigt ut i vardagsrummet . Den korgen är de mest spännande Livia vet. Allt ska ut, vardagsrummet ser mer eller mindre ut som ett kaos! Nu ska jag försöka få henne och sova lite middag så jag kan få lite ordning här hemma.


I'm coming back

.. soon :) redan dagen efter jag skrev att jag inte ville blogga mer så kände jag ett litet sug efter att få uppdatera. Det där lilla suget har bara blivit starkare och starkare, så nu kommer jag blogga på i min egen takt framöver, kanske inte jätte mycket? Eller så är de precis så de blir, precis bauta jätte mycket, vi får se :)


blogga?

Tror att jag slutar här? När man bara känner att man gör de för att man "måste", inte tycker de är kul, de är väl då man ska ta en paus eller få till ett bra slut? Vi suger lite på den karamellen och så får vi se när min blogg blir uppdaterad nästa gång.

..

De där gick ju bra, jag somna innan Livia vakna :/ stackars P fick gå upp endå, de var även han som fick ta promenaden nu, jag är död!


Godmorgon

Nu kom jag precis hem från en natt på jobbet, Livia ligger i sitt rum och sover och P i vårat.. Jag tänkte jag skulle va en sån där snäll mamma/sambo och ta Livia ett par timmar när hon nu behagar att vakna (sova kan jag göra senare), tar nog inte allt för lång tid innan hon slår upp dom små blå(grön/bruna), P ska få sova ut lite idag, utan att han vet om de ;)

 


Baby

Pigg liten bebis en Fredags kväll, i vanliga fall somnar hon runt 20, idag somna hon för 2 minuter sedan :)




nu ska i käka lite mat, sen blir de natt jobb på mig.


Soft

Det har varit en lugn dag för oss denna Fredag, har varit en sväng i Oslo där P fick tömma plånkan lite. Hemma igen tog vi en lunch på stan, pizza med parma och roccula. Powernapade sedan alla 3 i 3(!!) timmar, otroligt skönt. Nu har vi en liten speedad bebis här hemma som kommer att få va uppe lite extra idag.

Här ser ni lite nytt till Livias sommar garderob, så sött! Från Kappahl.


Sovmorgon

... till strax innan 8! Det var länge sen. Vi hänger fortfarande lite i sängen, Livia har fått på sig hälften av kläderna ungefär, men aaaa så mkt längre än de har vi inte kommit. Jag tror jag drar på mig morgonrocken och äter frukost i den, i soffan, framför tv:n.

Av alla leksaker Livia har så är just nu min cotton padds de roligaste!


Bloggrape

Min karl har sån humor och har varit inne på min blogg och gjort ett litet inlägg, de nedan!! Haha


Tippade

Idag är det en bra dag ! VM hockey och snabbmat, det ´kallar jag en kanondag !


Tippat 4-2 till Sverige idag. 

Tar en paus och drar och solar och köper en ny dipp !

 Ha en fin dag bitches ! ;)


Måndag

Sådär ja, nu var mina 3 första nätter på jobber klara. Det har faktiskt gått bra, jag var ju så rädd för att jag skulle glömt typ allt, men nej, jag kom ihåg mer än vad jag trodde, skönt :-)

det blåser verkligen storm här och har gjort de sen igår kväll, så vi håller oss inne, jag har tänkt att bli frisk till imorgon så jag kanske kan få komma ut och få lite motion el ta mig till gymet.
nu ska jag koka ihop något till lunch, lutar åt en god omelett!


Dagis

Hjääälp, igår fick vi svar från barnehagen... Livia har fått plats från augusti i höst! Då är hon tio månader liten, men de är helt normalt här i norge att barnen börjar så tidigt. Jag är självklart glad över att vi fått plats, hon kommer ju inte va där så mycket, bara så jag får sova lite dom dagarna jag jobbat natt, så ett par timmar några dagar i veckan bara. Men endå... Lilla lilla Livia :)



Jobb(igt)

Hur gör man för att få sova lite mer än 3 timmar efter att man jobbat natt, de verkar inte min kropp veta något om iafl.. Jobbat två nätter och kan inte sova längre än till 11, hade det inte varit för att jag ska jobba en till så hade jag gladeligen gått upp nu.

Genomförkyld har jag lyckats och bli, IGEN! Kan de va pollen kanske? Täppt, ont i halsen och kli i ögonen, eller de kliar i hela huvudet faktiskt.. En kombo av förkyld och pollen kanske?


Today

Idag har jag,
Vaknat till strålande sol, ätit frukost ute, umgåtts med Mamma och Linn, gosat med världens finaste unge, varit på promenad, umgåts med vänner, ätit Sannas tonfisk sallad, solat, lekt, gungat, myst, sövt mitt barn och nu sitter jag här hemma hos min pappa helt ensam, eller njae Livia ligger ju inne i sin säng.. blir en tidig kväll på mig. Jag har ett litet problem, jag är så fruktansvärt sugen på schweizernötchoklad men kommer inte åt de på ngt sätt, kan ju inte direkt lämna Livia själv ;-) tur i oturen kanske haha ..

image description


Update

Blev lite bloggtorka ett par dagar men nu är vi friska och pigga så nu får de bli ett litet inlägg. I lördags efter att jag hade sovit ett par timmar så kände jag mig lite piggare, dock inte helt bra men när man inte är "hemma" så ofta så vill man ju passa på att göra så mycket som möjligt. Så på kvällen åkte vi tillsammans med Frida och Jonas hem till Henrik och Linn där vi åt grillat och kollade på hockeyn. Vid 00:30 åkte vi hem, eller jag hoppade av på stan och umgicks lite med ett par andra tjejkompisar och klockan halv 4 på morgonen var jag hemma, väldigt smart med tanke på min förkylning ;) nooot. 

Igår åkte P tillbaka till Norge, så Livia och jag är kvar här i viken själva. Livia och jag var ute hela dagen och besökte lite släktingar. På kvällen blev de sleepover hemma hos Sanna, Kira och Elvin. Vi kollade på BB och käkade varma mackor. Alla barnen somnade i sina egna sängar så duktigt, men den enda som var duktig och sov i sin säng hela natten var minstingen Elvin, men ganska mysigt och ha alla barnen i sängen också :)

Vid 13 tiden idag mötte jag upp mamma och mormor hemma hos mormor för lunch och hennes otroliga morotskaka, satt ute i solen och åt, sommarkänsla till max. Och nu är jag hemma hos Mamma och Conny ute i Skvagerfall och har precis fått grillat, man kan inte tröttna på grillat, mums! Blir en lugn och skön kväll här.

Sist och kanske minst (till storlek iafl) Livia har fått sin först tand idag, grattis mammas lilla gnällspik, men helt ok och va lite gnällig när man har ont faktiskt.  


Typiskt

Nu ligger jag i sängen dunder förkyld! De kom från ingenstans, var ute och gick pw med Ia imorse, när jag kom hem och hade duschat så sa de poff och mitt huvud värker och näsan rinner. Jag vill inte bli sjuk. Aja tar de säkra före de osäkra och kurerar mig lite i sängen. Livia är hos sin farmor och farfar.. P är och äter lunch och tatuerar sig, jag vill också va med!


Lördag

Godmorgon :)
Jag vakna nyss av att de kom in en naken nybadad liten tjej och kröp ner hos mig, hon och pappsen har varit vakna sen strax efter sex och jag fick sova, tack! Nu napar dom och jag kan inte somna om. Ska ut på promenad med Ia och Tuva om en stund, det ser faktiskt ut och va fint väder ute.

Har lite skoskav under en tå, vart mkt promenerande igår, nästan 2 timmar på morgonen och 1 timme på kvällen tillsammans med Sanna :) vi gick utan barnvagnar och gud så skönt och kunna svänga med armarna ordentligt haha..

Annars igår kväll så var vi hemma hos familjen Nyman/Blomberg och kollade hockeyn och mös i soffan. Livia somnade i Elvins säng och sov där tills vi skulle hem och utan problem så satt vi henne i bilstolen och åkte hem och la henne i sin säng.. Man har ju alltid en liten oro att dom ska vakna och inte kunna somna om. Men icke.


Västervik

Började min morgon med 9 kilometers Powerwalk genom fina Västervik, man uppskattar inte denna stad på samma sätt som när man varit här ifrån ett tag. Så himla mysigt och fint.

Hem och duscha och fixa mig för att äta lunch med P och Livia. Nu Hr jag precis kommit hem från en fika med Sanna och Hanna :)


Lunch

Sitter i solen vid vattnet och äter min lunch :)


Godmorgon

Vi hade det jätte trevligt ute igår kväll med Patriks arbets kollegor. Var och åt god mat på Ester. Livia var så härlig hela kvällen och somna i vagnen.

Nu på morgonen har vi hunnit med och duscha och äta frukost. Patrik har åkt till jobbet, Livia decka precis och jag gör nog de samma innan vi går bort mot kungsmssan :)


Gbg

Vi är nu i Göteborg och ligger på hotellrummet och vilar lite, ska fixa till oss för att sedan gå ut och äta, mys!

 


Valborg

Efter att jag skrev mitt inlägg imorse så kom en släng av magsjuka hit, fast bara till P, men de räckte! Stackarn.. Men redan efter ett par timmar mådde han bättre och vi kom oss ut en sväng på stan. Delade på en dessert på Ciao Bella, brownie.. Alltså shit vad jag är sjokolade beroende!!! Hur får jag bort detta sug? Ätit sjokolade varje dag denna vecka. Aja, imorse försökte jag smita undan min promenad och la mig i sängen med Livia, hon vägra sova så det var bara att ge sig ut.. 5,5 km slutade det på, så de var väl bra att hon inte ville sova så att jag kom mig ut.

Ikväll har vi ätit kyckling och grönsaker framför tv:n.. Kollat BB och myst. Nu är de bäst och sova, tror de är en liten tjej som vaknar om sådär 6-7 timmar. Natti!