Att flytta

Fyyyyy va jobbigt och tråkigt! Hela dagen har vi hållt på. Fast vi hann med ett besök på Ikea också där vi skulle ha en badrumsmatta, BARA en badrumsmatta haha.. Njae 3000 slutade de kalaset på, de är så kuuul på Ikea, jag vill ha så mkt :))

Påvägen hem så svängde vi in på en lite tråkigare affär, där beställde vi kyl & frys, tvättmaskin och spis. Inte riktigt lika kul och lägga pengar på sånt :p

Nu ligger jag på soffan, mer död än levande! Vet inte vart jag ska börja i detta hem som ser ut som ett bombnedslag! Imorgon blir de och städa och tömma förådet i gammla lägenheten för att lämna ifrån oss nycklarna kl 16.

Jag säger Godnatt...om en stund!


Somthing new

Det var 30% på bikbok idag så jag köpte mig några tröjor, en snabbis på Gina tricot gjorde så att jag fick med mig en spets bh i jätte fin färg :)


Om att flytta

Vad de är jobbigt att flytta, så mkt skit man samlar på sig. I eftermiddags så körde vi bort en hel del kartonger och väskor. Imorgon kör vi bort möblerna och de sista grejerna. Så de blir sista natten i den här lägenheten. Sen när man har fått ut allt så ska de städas, ja de är inte bara pang bom så var de flyttat.

Jag ska åka bort nu till den nya lägenheten och packa upp några kartonger för att vi har inga kvar till de sista som måste packas ned i denna lägenhet, bloggar mer när vi kommit på plats! Puss


Kaos

Shiiit vi får lägenheten idag!!


Mirabell

Lunch ute i solen :)


Latmask

Handlat, promenerat och frukostat är de jag hunnit med idag, skulle väl egentligen hunnit med ett par saker till, men jag är så otroligt lat idag! Skulle kunna tänka mig att ligga på soffan hela dagen med en fet godis påse och 100 gossip girl avsnitt, i mitt tidigare liv (innan Livia kom till världen) så hade jag minnst ett par just sådana dagar i månaden, nu har jag max en halv sån dag varannan månad :p skillnad!! Det konstigaste är att även att jag har så mkt mindre sånna dagar får jag inget gjort iafl :) haha

Försökte mig på att adressändra förut men njaaae de gick inte så bra, jag vet ju inte vilket lägenhetsnummer vi har och vilket vi kommer få osv osv .. hittar inte något av kontrakten, strukturerat liv? Nej :D rörigt? Ja!
Jag skulle behöva någon som liksom puttade på mig och slog mig på fingrarna om jag inte gjorde saker ordentligt, för va skönt de skulle va och ha allt på sin plats och lite ordning och reda.

Vet ni föresten vad som är så typiskt, jag var inne på coop och handlade frukost förut, så tänkte jag "att eftersom jag handlar med shop express så kan jag ju faktiskt ta en liten stratos sjoklade utan att någon ser vilken liten tjockis jag är" så jag kastade ner chokladen i påsen snabbt och gick sedan till kassan för att betala, när jag registrerat mitt kort och de i vanliga fall är dax att betala så kommer de upp på min sjärm "Kontrollering i kassa 8" Neeeej, nu var det bara gå till kassa 8, lägga upp allt på bandet och bekänna sitt brott, ätachokladismyg brottet. Man ska inte fuska!! Man blir straffad, på direkten.




Packa

De börjar blir dax och packa! Vi flyttar ju i helgen och jag har fortfarande inte packa något, verkligen ingenting. Har inget att packa i, så i eftermiddag åker vi till Ikea för att köpa kartonger, så att jag kan börja lite smått. Vi har ju tack och lov inte så stort men jag vet att de är betydligt mer saker än vad jag räknat med.


Sovmorgon?

P och jag hade bestämt oss för att åka och träna vid 08:30 och lämna Livia på barnpassningen. Tror ni inte att hon för första gången på hur länge som hellst passar på och ta sovmorgon bara för de? :) jag har inte hjärta att väcka henne :/ och jag kan absolut inte somna om haha. Så de är väl bara att gå upp och göra sig i ordning och vänta ut den finaste som finns :)



10:44

Linn och P sover fortfarande! Jag och Livia kom precis hem från morgonens promenad, jag är så varm! Så underbart väder :) trotts att jag är så varm kan jag inte låta bli att sitta i solstolen medan Livia sover lite till i vagnen.


Klockan

Även att vi sovit exakt lika många timmar som vanligt så känns de så otroligt mycket bättre när man vaknar och ser att de står 08 på klockan istället för 07! :) Dock har vi ett litet problem, jag skrev ju om nattrutiner för ett par dagar sedan, och som jag skrev då att saker ändras så fort, ja vi har ett intyg på de här hemma just nu, Livia har totalvägrat att sova två kvällar i rad även att hon är trött ... börjar gråta så fort jag lägger henne i sin säng, så ena kvällen fick hon somna med mig i våran säng och igår fick hon somna i min famn. Somna i min famn har hon inte gjort på månader så de var faktist mysigt, men bättre om hon somnar i sin egen säng som förut!

Vad händer idag? Nästan allt i Norge är stängt på söndagar, men blir de lika fint väder idag så blir de kanske och sitta på någon uteservering som har öppet, vi får se :) Först powerwalk och frukost med lillaskruttan ♥


Skatteåterbäring

Jag är en av dom som inte fått hem min selvangivelse(vet inte va de heter på svenska, men de där papret man kan se vad man får tillbaka/betala i skatt), men så gick de visst att kolla på internet, och vad jag kan se så är jag en av dom som får tillbaka på skatten vilket känns otroligt skönt med tanke på att jag ska va ledig obetalt i sommar, eller inte helt obetalt då man i juni får feriepengar (semester ersättning). Men de kan ju va gött och ha lite extra, spara lite skulle ju va på tiden kan tilläggas.


Utedag

Varit ute i princip hela dagen, började med en pw på nästan 4 kilometer sen duscha vi och åkte vidare till Bård för att ta ner ett träd, el killarna tog ner de :) jag, Linn och Livia satt i solen och tittade på.

Fortfarande jätte varmt och skönt ute men jag har smitit in en stund för att städa undan och vika i all ren tvätt som legat i högar här hemma.


24 mars

Se vad vi har framför oss, i mars månad!! :)


Gröt

Äntligen en gröt som Livia gillar, jag trodde banan gröt skulle va mer poppis då den är mer söt, så vi har tjatat med den gröten ett tag útan några tecken på att hon gillar de, men så testade jag denna, havregröt med ris och vete och den åker ner hur lätt som hellst :)


Lördag 07:59

Godmorgon :)
Här är vi vakna och ska äta frukost, gröt till lillan och ägg knäcke till mig. Sen blir de en powerwalk i solen framåt 9 tiden då Livia brukar bli trött där omkring. Inget planerat för dagen så vi får bara se vad som händer? :)


Fredag

Yepp, nu är snart denna vecka också slut.. Underbart väder så idag får tvätten hänga på tork ute, luktar ju så underbart när man hänger kläderna ute :) Jag känner mig pigg idag, P skämde bort mig med sovmorgon idag också!!

Nu ligger Livia i vagnen och sover och jag ska göra mig frukost. Senare idag blir de och laga raggmunk med Sara :) tror vi blir tvungna att bjud in P då de verkligen är hans favorit mat :)
Nästa helg går flyttlasset till krusestuevegen, en vecka kvar och jag har inte packat en enda pryl! Det är just sjukt tråkigt att packa, mkt roligare att packa upp och få göra iordning :)
Vi får höras lite senare, hejs!

Hemma

Sova sova sova.. Kl 07 är de en bebis som är pigg!


MYS

Ikväll myser vi alla tjejer! Sara är tillbaka från en 10 veckors resa i Asien och imorgon åker Johanna och Angelika till Thailand i 2 veckor!


Mer nytt

Detta från Gina tricot


Nattrutiner

Livia har länge sovit i sin säng, men rutinerna har ändrats. Från början så var hon med oss sovande el vaken ute i soffan tills vi gick och la oss och då la vi henne i hennes säng. Klockan kunde va hur sent som hellst.

Efter ett tag så somnade hon inte av sig själv ute på soffan längre, vi fick vagga henne på armen till sömns och försiktigt lägga in henne i sin säng runt 21.

Sen en kväll när vi inte längre kunde vagga henne till sömns längre så testade vi att lägga henne i sin säng och att vi låg i våran och låg där tills hon somnade, de blev en ny rutin ganska fort och funkade nästan jämt.

Ikväll la vi henne i sängen med en flaka välling och gick sedan ut när hon hade ätit upp, 2 ggr har vi varit inne och stoppat in nappen och nu verkar de som att hon faktikt sover? :) Vi får se hur detta går.

(gammal bildd)
image description


h&m

Idag följde jag med P på jobb, han jobbade och jag gick och glutta i butiker :)
Kom hem med bl.a detta från h&m.


 


Fika

Blev en utomhus fika i den kalla solen, ja för speciellt varmt var de inte :) Efter de blev det lite shopping och hör och häpna inget till Livia utan till mig.. Ett par byxor, en blus, ett linne, en bh och ett par shorts :) de behövdes kan jag lova! Ekar tomt på nya kläder i min garderob! Men just de ett par nya solbrillor också, skit snygga bruna ray ban :))

Bild på Patrik och Linn som skakar tänder tyyyp!


Grill

Man får passa på medans vädret tillåter :) grillad kyckling och en god sallad! Mums.


Elixia

Körde lite intervaller på Elixia nyss och kom 4 kilometer på 30 minuter, jag vet att de inte är något att skryta med, men för mig som aldrig varit någon hurtbulle utan mer en smörig kanelbulle så är de typ rekord :p

Nu ligger jag på soffan och känner mig lite halv dålig, ont i kroppen faktiskt, kanske lite febrig till och med? :/

Patrik är och tränar nu men när han kommer hem ska jag nog slumra lite, bara lite.


Badeland

Livia trivs som fisken i vattnet!
Varmt och skönt vatten var der också, 37 grader!


Råholt badeland

Patrik och Livia hämtar upp mig vilken minut som hellst, vi ska åka till ett badeland och bada lite. Finns inte så mycket annat att göra en söndag? Vi får höras när vi är hemma igen, hejs!


Godkväll

Ville bara titta in och önska er en trevlig lördagskväll :) här hemma sitter vi i soffan, precis ätit egen gjorda hamburgare och ska nu se gladiatorerna och till de åker de nog fram lite gott. ( vikt bild väntar vi med tills jag liksom lyckats minska ngt) haha

400 gram delat på 2 är väl inte så farligt? ;)


Att få somna om

När klockan närmade sig 06 så tog P med sig Livia ut så jag fick sova, vilken karl! Till halv 10 sov jag, så underbart skönt. Nu är det hans tur att sova lite, Livia hon sover ute i vagnen. Vid 12 ska jag väcka P för att vi då ska ta oss en sväng till sentret för en lunch :)

Jag ska sätta på lite musik i högtalarna och sätta på städmodus på mig själv, kanske att jag hinner de + göra mig iordning medans Livisa sover, vi får väl se ? Tjao


Godmorgon

Härliga lördag!!

Livia somnade ju inte i sin säng igår utan i vagnen hemma hos bård, kl var närmare 20.. Vaknade igen vid 22 och var vaken tills vi kom hem. Nu har hon varit vaken 1 timma och kan verkligen inte somna om.. Är detta för att vi ändrade på våra "sova i egen säng kl 19" rutin eller? Jag är inte sådär jätte pigg nu kan jag väl erkänna!


Kinect

Efter middagen hemma hos bård blev de Kinect, så jäkla kul :) man skrattade lika mkt när man spela som när man satt och kolls på. Bra träning också, Patrik, jag vill ha ett Kinect ;) ?!


Lunch

Efter en frukost hemma hos Johanna, lite städ och sömn så mötte Linn, Livia och jag upp Angelika på stan för lite shopping (inte jag) och lunch :)

Ikväll blir de träning följt av grillning hemma hos Bård! Just nu håller jag på att köra (vagnen) Livia till söms :)

Bilder från lunchen,


Ta för sig?

Det är inte såhär jag lägger Livia när jag tar över henne till oss men efter ett tag lägger hon sig så själv, inte blyg med och ta för sig!! Patrik och jag ligger nu på varsin kant och trängs. Sparkar i magen? Jaaa de får man sig ett par stycken kan jag lova :p huvudet har också fått sig en och annan smäll, Ååå vad jag älskar dej min lilla prinsessa.


Eftermiddagssol

Imorse kunde man inte tro att de skulle bli något fint väder, det var dimma och små regnade. Men nu senare sprack de upp och blev toppenväder :)

Livia och jag är ute på promenad eller har promenerat, just nu sitter jag på en bänk i solen, det värmer verkligen fast kl snart är halv 5!

Bild från bänken,


Feberfri

06:30 var det en som var pigg och glad och ville upp, Livia såklart! Dock var hon inte överns med sin mamma och pappa om de. Men nu sitter vi här i vardagsrummet med tänd brasa och myser. Febern är som bort blåst vilket känns skönt!

Sverige turen igår gick bra, Livia sov nästan hela vägen till Arvika och var glad under hela tiden vi var där. Dock vart de lite gnälligt sista biten i bilen på vägen hem, men de var helt förståligt då det igentligen var läggdags då. Hon somnade vid halv 8. Vid 21:00 så var det någon som tyckte det passa perfekt och börja borra, det tyckte INTE jag.. När "den" hade slutat borra och Livia somnat om så tänkte jag att för ett år sedan hade det  lika gärna kunnat vara jag som stått och borrat och tänkt " äh, de är ju efter tio man ska va tyst" . Men nu när man har barn själv så vart jag nästan arg och irriterad!! haha

Eftersom att Livia är feberfri så blir det en promenad till Elixia för lite träning idag, så får hon bara vara på barnpassningen en liten stund :) Patrik jobbar hela dagen och hela kvällen så jag har liskom ingen möjlighet att komma iväg senare heller och nu har jag inte tränat på 2 dagar så nu är de dax :)


38,2

Hej,
Ingen bloggning igår då vi var lite upptagna med annat. Bl.a så var vi på helsestasjonen med Livia, det var dax för 5 månaders vaccinet. En spruta i varje ben och ett gallskrik! Men det gick ganska fort över. Blev öven vikt och längd, nu är hon 70,5 cm lång och väger 8460. Stora tjejen.

Idag när vi vakna upp så kändes hon varm så vi tog tempen och den visade 38,2. Så hon har fått ett litet piller i rumpan och ligger nu och sover i vagnen.

Idag tar vi en liten tur till Sverige för att hämta Linns pass och lite handling av mat :) hejs!


Leksaker

P kom hem med nya roliga leksaker till Livia :) eller dom var roliga i 2 minuter sen vart hon skit arg, just nu är dom roliga igen.. Vilket temperament en sån där liten kan ha och hjälp va frustrerande de kan va för en annan! Just nu känns de skönt att de bara är 1,5 timmar kvar tills världens bästa, fina, goa, mest älskade (osv osv) bäbis ska sova. Så får man kanske inte säga? För man ska ju bara säga sånt som hörs bra ut och som ska få folk att tro man är en supermorsa? Haha men sån är inte jag, alltså en sån som ska få de och låta så himla bra, men supermorsa är jag!! ;) haha


Varmt

Just nu sitter jag ute på baksidan i solen och det bränner på kinderna faktiskt :) På andra sidan huset, i skuggan så är de 11 plus! Så här i solen där jag sitter är de säkert upp mot 20 :) blåser ingenting heller.

Idag började jag, Patrik och Livia dagen på Elixia :) skönt och komma iväg och träna på morgonen så har man de gjort! Idag gick jag faktiskt både till och från gymet och de är 6km. Dock hann vi inte gymma helt klart då Livia var lite gnällig på barnpassningen att dom kom ut med henne till oss.

Nu ligger Livia här bredvid mig och sover i vagnen, hon sover så bra ute :) jag håller på och dö i värmen, så jag måste in och ta något kallt och dricka!


Årets första..

..grillning :) Smakade så sjukt bra!


Söndagsmorgonen

Bara jag och lilla tjockisen vakna denna morgon, halv 8 ville hon inte sova mer. Vi ligger på golvet båda två och kollar på nyhetsmorgon.

Linn och Patrik ligger och sover inne i sovrummet, Patrik gick ut en sväng igår och är lite trött för de och Linn var vaken vid tre när jag gick upp och gjorde mat till Livia. Så dom får sova så länge dom vill, nästan ;)


Mellomys

Nu ligger jag i sängen och ska sova! Vi har haft en jätte trevlig kväll hemma hos Bård med mat, vin och Melodifestivalen. Är ganska trött men lägger upp några bilder från kvällen :)



image description

image description

image description

image description

 

 

 

 


This Morning

Nu vaknade jag :) gång nr två, jag var uppe med Livia vid 07 och gjorde gröt och styrde lite, när klockan var halv nio så tog pappsen med sig Livia på promenad och förmiddagssov för hennes del, då passade jag på att sova lite jag också :) P ska få sova lääänge imorgon!  

Nu vinkade jag precis av dom, P tog nämligen med sig Livia igen, han ska gå klippa sig :) så nu blir de dusch och frukost för mig i lugn och ro. Kram


Min favvisar ♥ Coola sådana!


Sug

..efter massa sött! Vindruvor har jag ätit, det är ju sött men tydligen inte tillräckligt sött för att mätta mitt sug!

Vi har bänkat oss i soffan framför The voice men det är ingen som kollar :p haha vi nördar med telefoner och datorer istället.

Blir nog inte en allt för sen kväll på mig känner jag, lite trött. Tack för era fina kommentarer :)!!!


OMG!!

Nu ni smala snygga människor ska ni få något att gotta er i!

Jag har inte ställt mig på vågen på ett tag, typ 2 veckor, kanske för att jag lite undermedvetet vetat att synen på siffrorna kommer få mig att vilja slå mig i hövve och spy typ!! Idag tog jag mig mod och ställde mig där, ett under att vågen inte gick sönder? SEXTIOFEM,SEX kilo.

Jag som varit så duktig och tränat 4-5 ggr i veckan sedan början på januari? Ska man gå upp i vikt då?

Okeeej kompisar, jag har varit jävligt duktig på att äta också, äta massa skit, eller inte skit men dålig mat, eller inte dålig mat men onyttigt !!

Innan jag blev pregnent så vägde jag 62 tunga pannor, nu vill jag gå ner till 60 lätta pannor.. Hellst lite mer, men jag måste känna att de är möjligt att nå mitt mål så nu blir de och fortsätta med träningen och äta nyttigt.. Typiskt att jag uppdaga detta på en fredag, jag som hade tänkt gå raka vägen in på Coop i eftermiddag och köpa choklaaaad hahah.


Inte lätt och va tung..
Om det går åt rätt håll kanske jag är så modig att jag lägger ut fler bilder.


Godmorgon

Hello, när vi vakna idag så var de första jag gjorde och titta mig i spegel, det röda var borta :) Patrik höll på att skrämma upp mig igår kväll med att jag kanske skulle vakna upp med blåsor i hela ansiktet :p

Livia sov till 8 idag istället för 7, 13 timmar. Så denna morgon klagar inte jag. Hon har käkat gröt och jag ska göra mig lite frukost strax.

Inatt har de kommit 1 decimeter med snö så jag skippar min promenad till EIXIA (3km) och tränar ikväll istället. Får bli en lite kortare promenix med Livia då hon ska sova förmiddag.

Igår när Patrik kom hem så hade han med sig en bukett tulpaner. När Johanna kom förbi senare på kvällen hade även hon med sig blommor :) så nu är de lite extra fint här hemma till visningen i eftermiddag.

Lila tulpaner får mig att tänka på fina mormor (Christina).


Mamma!!

För något år sedan fick jag ett sett med dag och natt kräm i Yvonne Rydberg serien, dag krämen börja jag använda direkt och den var jätte bra och skön, glömde liksom bort natt krämen, ikväll när jag hade tvättat bort sminket hitta jag den igen och testade, dock tror jag inte mitt face gillade den? Hjälp, jag brinner! Haha


Kaos

Det slog nyss ner en bomb i vardagsrummet och gjorde o ordning? Fort gick se också!

 


Igång

Idag var vi uppe vid halv 8, vaknade så pigg och glad idag :) en timma senare var vi på gymet, Livia fick va inne på barnepassningen.. Patrik hade tid med sin pt och jag körde bara lite på maskinerna då jag gick till elixia så var redan uppvärmd :)

Nu har jag redan fått i mig lite lunch och ska nu fortsätta plocka lite här hemma medans Livia kollar baby Einstein :)


Vaken

Nu är jag vaken igen och den där napen var så välbehövlig :) jag kommer somna med en gång när jag lägger huvudet på kudden om några timmar igen! Jag älskar och sova.


:)

Dagen har varit bra trotts tröttheten. Kl 11 var jag på jobbet för ett litet möte med min chef ang min tillbaka gång till jobbet, jag börjar ju jobba 10 maj igen, hjälp va fort tiden går.

Efter de tog Livia och jag en promenad hem igen, pyssla lite här hemma :) vi ska ha visning här på tors/fre och då vill man ju att de ska se lite bra ut! Men de är inte lätt när man bor 3 + Livia på 42 kvm!!

Vid 17 tiden åkte jag och träna, el träna och träna, 5 km på bandet slutade det med.. När jag kom hem stod maten på bordet, chicken curry, hur glad blir man inte då? :) jag som alltid är så himla hungrig när jag kommer hem från träning.

Nu har jag precis sövt Livia, Linn sover, Patrik är hos Robin och ser hockey. Ska jag gå och lägga mig redan nu som jag skrev tidigare idag, en liten nap iafl? Ja!! Gonatt


Lite gnäll

Ååå vad jag vill sova! Livia vaknade runt 07 idag och var jätte pigg, jag bara låg och vänta på att hon skulle somna om som hon nästan alltid gör efter sådär 30-40 minuter, men nej, inte idag!! När klockan var 8 var jag så trött på att hon låg och sprattla och dessutom var hon skit trött, så jag packa ner henne i vagnen och gick ut och gick.. 50 minuter tog de innan hon somna!!!

Nu ligger hon utanför sovrumsfönstret och sover så gott, jag vågar inte släppa henne ur sikte (gångbana och väg precis utanför fönstret). Patrik ligger bredvid mig och sover och Linn ligger i vardagsrummet och sover, hon har jobbat natt. Jag vill också sova ju, ikväll går jag och lägger mig samtidigt som Livia tror jag. ZzzZzzzZz


Baby Einstein

När Livia är lite små trött eller jag måste få något snabbt gjort så brukar jag sätta på ett klipp på youtube, nämligen Baby einstein, hon älskar musiken och färgerna.. blir helt lugn och fastnar i klippet ... klippet kan ni se HÄR.
Jag läste om de för länge sedan på Laila Bagges blogg, hon skrev att det var så bra på hennes barn och tydligen funkar de på Livia också :)


Cup cakes

Nom nom!! Min syster har gjort jätte fina och goda muffins till oss :)
 nu har vi typ ätit ihjäl oss och väntar på att big brother ska börja.

sluuuut


Från frukostbordet

Livia har fått gröt till frukost och jag äter nu min frukost :) ska hoppa in i duschen och ta tag i dagen, strålande väder även denna dag, underbart! Kram


Pizza de la lida

Linns och min pizza denna fredags kväll, ser inte så god ut men det var den :) vi hade på biff, salami, paprika, lök och feta ost.