Solo

Livia och Patrik åkte imorse till Västervik och smyg startade semestern lite utan mig. Jag jobbar mitt sista pass på Lördag natt, sen tar jag tåget hem till Västervik. Så jag har nu 6 dagar utan min lilla familj, de känns helt jätte konstigt, Vi får hoppas tiden går fort.

Nu ska jag snart träffa Angelika för Gossip girl, mat och mys :)

Ont i hjärtat

Ikväll var en jobbig läggning med min lilla baby, med en gång jag la henne i sängen började hon gråta. Grät gjorde hon tills hon somnade för någon minut sedan :/ Gjorde så ont i hjärtat. Jag är lite extra känslig nu också tror jag, tänker hela tiden på att hon och P ska åka till Västervik på Tisdag. Jag vill ju såklart att dom ska åka och jag tror kanske att de kan vara bra på ett sätt att få lite distans, men jag vet också att de kommer va så jävla jobbigt :(

Livia Alexandersson Öhlin

Som jag älskar dig!
 

Torsdag

13 timmar sov Livia inatt, så strax innan 9 slog hon upp ögonen imorse, en hel natt utan mat dessutom.

Vi klädde på oss och tog en promenad till skattedirektoratet för att få lite info om hur vi ska göra för att få pass till Livia. Livia är ju född i Norge, svensk stadsborger men finns inte med i det svenska systemet. Vi får inte pass i Norge just för att hon är svensk stadsborger men de går inte bara gå till polisen i Sverige och göra pass eftersom hon inte är skriven i Sverige, ja ni ser ju, vilken röra!! Inte ens hon på skattedirektoratet visste riktigt hur det vi ska göra?

Desperata gick vi där ifrån och direkt in på bikbok, 6 nya plagg med hem :) så de känns ju bra hihi.

Vi har legat ute och solat lite jag och Livia, eller mest jag. Nu kom de massa moln så nu blir de innelek :)


Våran dag, typ

7 timmar senare är vi nu hemma. Kl 9 åkte vi hem ifrån idag, först för att göra pass till Livia men de var lite mer komplicerat än de vi trott, så ngt pass blev det inte idag.

Sen traska Livia och jag vidare till sentret för frukost/lunch med Tonje och Camilla :) Tapas faktiskt, blåsjell, scampi och parma skinke, nam nam!
Har inte träffat dom på så länge så de var jätte kul och få se dem igen, finingarna! Efter lunchen gick vi runt i butikerna och tittade lite, köpte faktiskt inget idag, nästan inte iafl ;)

Sen kom Patrik och även Trude :) och då gick vi och titta ännu lite mer i butikerna.

Nu ligger jag på sängen och har precis badat Livia och startat en maskin tvätt. Ikväll blir de bara mys med min alldeles egna och underbara man ;) vi ska se filmen "en gång i Phuket" hoppas den är bra?



image description


Alviva Sandal

Tack hjärtat ♥


Södag

Men hej bloggen! Min blogglust är som bortblåst, jag är mest trött och längtar till semestern!! 7 nätter kvar att jobba nu. Livia och Patrik åker till västervik om redan en vecka och jag börjar nästan gråta när jag tänker på att jag ska va kvar i Norge utan dom i 8 dagar!! :'( buhu!! Mina fina älsklingar.

Vi var och hälsade på, på Livias blivande dagis Trollebo i fredags, kändes så bra :) på dom flesta dagis i Norge ingår inte mat utan måste senda med "Matpakke" varje dag, men här betalar man en liten summa och så får hon mat varje dag :) så himla bra! Avdelningen hon ska gå på är en små barns avdelning, 0-3 år. De är plats för 15 barn men de kommer inte bli fullt till hösten så de känna skönt att dom bara kommer vara ca 12 barn. Första dagiset vi fick plats på var de 30(!!) barn på varje avdelning. Aja så de känns bra :) nu hoppas vi på att vi kan få skola in i början av augusti istället för slutet för jag känner att de tar på både Patrik och mig när vi jobbar nästan fullt + att vi har Livia hemma hela tiden.

Igår hade vi fullt hus här, middag oc lite fest :) trevligt! Jag var lagom trött imorse när Livia ville upp, jag somna ca 03 inatt så inte så mkt sömn. Nu ska jag strax åka till jobbet. Vi hörS, tja!


:)

Vilken skön dag! Livia och jag gick upp vid halv 8, klädde på oss och tog en lång promenad med vagnen, eller iafl 4 km. Lekte lite när vi kom hem och vid 09.30 så tog vi en nap på 1,5 timma. Så vid 11 vakade vi pigga och glada. Då gick även pappsen upp, han är hemma och är sjuk idag, han har en tand som är jätte inflamerad som skall rotfyllas men inflammationen måste gå bort först. Igår var han hos tandlegen 2 gånger!!

Vi åkte iafl och stor handlade, så nu är både kyl och frys fulla med massa god mat. Till lunch blev det grillat kött och grillade grönsaker. Efter de så tog Patrik och Robin med sig Livia en sväng och jag har fått massor gjort här hemma, bl.a skruvat ihop en sån där dynlåda eller va de heter, våra dynor i ute möblerna har blivit ned kissade av regnet en sådär 10 ggr kanske, så de var på tiden att dom fick sin låda att ligga i när de regnar :)
Har även rensat och städat våran stora garderob som igentligen är jätte praktisk men oftast andvänds på fel sätt av oss, nämligen till att slänga in massa skit i, tyvärr. Men nu är de fint där. Nu håller jag på och tvätta, men de sköter sig rätt bra själv. 

Ikväll tror jag att jag dissar fotbollen, tycker endå bara de är kul när Sverige spelar. Istället blir det att se dom sista avsnitten av Gossip Girl season 5, äntligen!!!!  


Måndag

Nu var 3 nätter på jobbet avklarade, nu är jag ledig helt till torsdag natt. Tanken var att jag skulle åkt med P till Göteborg idag och imorgon vidare till Västervik. Patrik hade tandläkartid på torsdag i Västervik, men nu vart de lite akut med hans tand så han åkte till Göteborg själv (jobb) och kommer tillbaka imorgon och går hos tandläkarn här istället. Så Livia och jag är själva tills imorgon. Fy vad länge sen de var jag sov själv känner jag nu, läskigt! sist Patrik var iväg hade jag tur och ha Angelika här, nu är de nästan så jag vill hämta in Livia hit!

Eftersom jag jobbade till 07 imorse och Patrik åkte till Gbg så var jag ganska trött när jag skulle va mamma åt min lilla tjeja utan att ha sovit något. Och när föräldrar och familj bor långt bort så är de tur man har vänner som kan ställa upp och passa på Livia :) så Johanna och angelika kom och hämta Livia så jag fick sova mellan 13-17, underbart! Tack.

Nu ikväll blev de grill och fotboll med Johanna :) synd att de sluta som de gjorde på fotbollen.

Godnatt


Sängen/soffan

Idag fick jag sovmorgon till halv fyra(om jag ändå kunnat).. Patrik tog med sig Livia och åkte iväg, även om jag fick sova typ hela dagen så gjorde jag inte de, nej min hjärna säger åt mig att vakna klockan 12!! längre än så gick inte, men jag har faktiskt nästan hela dagen legat i soffan och sängen och bara varit, så skönt. När Patrik kom hem där vid halv fyra tiden hade han med Ciao Bella sallad till mig :)) namnam.

Nu dom sista timmarna ikväll har jag umgåtts med min lilla böna, vi har lekt och badat och nu sover hon så sött i sin lilla säng. Grannarna har värsta festen så de är ett under att hon inte vaknar? Aja snart ska jag till jobbet så jag ska försöka få i mig lite mat och få på mig lite kläder, adjö!


Torsdag

Min torsdag spenderades på jobbet till en början, inte jobbandes utan för att träffa en kollega och hennes dotter Sara. Från halv 12 till 15 satt vi och babbla i ett.. Sen var de dax för personalmöte, de kortaste möte jag varit på. Jordgubbar och glass bjöds de även på :))

Sen gick jag hem och fick besök av Caroline och Pernille :) ännu mer babbel men även pølser och kladdkaka :)

Kvällen avslutades med Johanna på Bik boks rea, fanns inte så mkt roligt kvar men varsin påse fick vi med hem :)

Måste bara visa er våra leopardbrudar,


Livia, 8 månader

Kontrollen igår gick bra, nu har vi en tjej på 75 cm och med en vikt på 9760 gram.. En rejäl gobit! Idag på självaste nationaldagen blir hon 8 månader gammal, de är ju inte klokt va fort de gått! Hon är så underbar nu (och har väl varit för de mesta), händer så mycket, börjat vinka och klappa händerna :) när man säger "haaaa deee" (hej då på norska) så härmar hon och får de nästan att låta som hon också säger ha de... Allt detta på bara ett par dagar! Krypandet får vi se när de kommer, de är inte med på intresse listan för henne just nu iafl. Men de kommer väl de med.

Nu ska jag sova, hon vaknar ju nästan alltid mellan 06 och 07 .. Ibland redan vid 04 för mat, men det blir mer sällan nu... Och vet ni, de funkar fortfarande att bara lägga in henne i sin säng på hennes rum på kvällen när hon ska sova. Jag överdriver inte om jag säger att de tar max 3 minuter tills hon sover och jag är sååå glad över det :)) Gonatt!

Så här kan det se ut,


Shopping

Nu är Livias garderob uppfylld :) det blev 5 par byxor, 2 shorts, 3 t shirts, strumpor, 1 byxdress och en jätte fin tunika. Så nu behöver vi inte tänka på kläder till henne på en stund hoppas jag. Köpte allt i stl 80, så hoppas de inte blir för litet under sommarn.

Imorn ska vi till Helsestajon, inte varit där på 3 månader!! Vi har inte ens varit på 6 månaders kontroll och hon blir 8 månader till veckan. Så nu ska de bli spännande och se va som hänt på längden och vikten. Sist vägde hon 8,5 kilo och var 70 cm lång.. Spännande.


Halva dagen har redan gått

Klockan är snart halv 2, men för mig känns de som morgon .. När Livia tog sin första nap vid 11 tiden så hängde jag på, 1,5 timme! :) otroligt skönt, känner mig seg sedan utgången i lördags, tror jag ? hehe
Nu har lillan fått i sig lite lax och pasta och ligger här på mattan och leker, jag ska duscha och fixa mig, måste verkligen köpa lite nya kläder till henne, hon har verkligen inget kvar och speciellt inget som passar ihop.. byxor är verkligen prio 1! Även om de snart är sommar (förhoppningsvis) så är de ju liksom svalare på kvällarna osv..






Måste köpa en låda till balkongen också där vi kan ha dynor bl.a när de regnar och så.


Heldag i oslo

Vi åkte hemifrån strax innan 11 idag på förmiddagen och var inte hemma igen för ens efter 19. Först träffade vi Lotta och Johan på aker brygge för en fika och massa prat. Tog sen en sväng på bokstaveien där jag hittade en tröja på Zara. Sen fick vi plötsligt för oss att äta pizza, så vi gick till Balkan och åt, jätte god pizza!

Efter de sa vi hejdå till Lotta och Johan och åkte och mötte upp Sara och Faouzi mf. Gick till en park där de spelades live musik, satt i den kalla solen och bara lyssna och titta på folk ;)



Nu ligger jag utslagen på soffan och vet fortfarande inte om jag vill gå ut el inte? Vilket problem! :)


Lördag

Godmorgon :)
Kl 06 vakna lillan här hemma idag, då hon sovit hela natten sen kl 20 igår. Jag testade och ge henne en flaska mat i sängen för att hon skulle somna om men tyvärr så funkade inte de.

Nu sitter vi och leker och ser på barnprogram. Jag längtar till hennes första nap som förhoppningsvis är här om någon timma.

När hon vaknar efter den så ska vi väcka pappsen och åka in till Oslo och träffa Lotta och Johan på frukost/fika :)

Ikväll går vi se om de blir utgång för mig el el pato? Hejs