Paj tajm
Gjorde en bacon och broccolipaj nu på kvällen,
så lätt, snabbt och gott :)
Så här gjorde jag :)
Pajskal:
125 gr kallt smör
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 paket bacon
250 gr broccoli
3 champinjoner
coctail tomater
3 1/2 dl mjölk
4 ägg
1 dl ost
Salt & peppar
Häll mjölet och det tärnade kalla smöret i en matberedare, blanda. Tillsätt till sist vattnet och blanda tills du fått en fin deg. Tryck ut pajdegen i en smörad form, gärna 25 cm i diameter. Ställ in pajformen i frysen i 10 minuter. Tag ut pajen och förgrädda mitt i ugnen,225grader i 10 minuter, sänk till 175 grader när du tar ut formen. Under tiden du förgräddar skalet gör du i ordning broccoli och baconet. Använder du fryst broccoli skall den va tinad. Använder du färsk delar du den i mindre bitar. Skär sedan baconet smått, likaså champinjonerna, knaperstek i en stekpanna utan smör. Tag sedan baconet, champinjonerna och broccolin & lägg i den förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk, salt & peppar (ej för mycket salt) - häll över, toppa med riven ost och coctailtomater. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 35-40 minuter.