Cup cakes


Eftersom Patrik slutat på sitt jobb på fredag ville han bjuda på fika, och idag var dagen då det var mest folk på huset .. så hela förmiddagen har de bakats här hemma :) Vi gjorde vanliga cup cakes med glasyr, (dom på bilden) och så gjorde vi americanska blåbärsmuffins.




Till mina cup cakes (dom på bilden) behöver du

Grundrecept:
100 gsmör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dlvetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt

Glasyr:
60 gram smör
100  gram philiadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.  Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll med med smeten.

Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den) Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren och smeta på muffinsarna när dom är kalla, annars smälter glasyren. Jag hade röd karamellfärg i min glasyr och toppade med karamellströssel! Lycka till :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback